УКР РУС

Динамо підкорює Данію – унікальні кадри початку великого шляху команди-зірки Лобановського

11 квітня 2020 Читать на русском

Тернистий шлях до вершин наприкінці минулого століття київське Динамо розпочало в кваліфікації Ліги чемпіонів проти данського Брондбю. Архівне відео, що безсумнівно змусить поностальгувати – в цій новині.

Серпень 1997-го, підопічні Валерія Лобановського прибули до Данії, щоб зробити передостанній крок до групового етапу Ліги чемпіонів. Унікальне відео з того поєдинку опублікував Football Hub.

"Динамо могло вигравати у Баварії 4:0 або 5:0". Олег Лужний – про драматичну нічию 3:3 у півфіналі ЛЧ 1998/99

Тодішній Брондбю був міцним горішком, а Динамо за рік до звітного матчу безнадійно поступилося віденському Рапіду в кваліфікації ЛЧ. Та прогрес киян став помітним вже в першому поєдинку проти данців. Не обійшлося і без драматургії: на гол Гусіна дальнім ударом Брондбю відповів голом із меж штрафного, жахлива травма та самовідданість Шовковського, нереалізований пенальті від чемпіонів Данії, магія тандему Шевченко-Ребров і фірмове підключення Головка.

Як наслідок, приємна несподіванка – виїзна перемога від Динамо. Уже в Києві "біло-сині" поступилися із прийнятним рахунком 0:1 і пробилися до групи ЛЧ. А далі були Барселона, Ньюкасл і ПСВ і чвертьфінал із Ювентусом...

Ліга чемпіонів 1997/98, 2-й кваліфікаційний раунд

Брондбю – Динамо – 2:4

Голи: Баггер, 22, Даугаард, 87 (пенальті) – Гусін, 8, Шевченко, 35, Ребров, 74, Головко, 77

Від Динамо і Реала до Дніпра й фіаско Роналду: 7 найкрутіших матчів, які назавжди врізалися в пам'ять редакції Футбол 24