УКР РУС

Динамо – Олімпік: енергетичний Лужний, пристойний Шевчук, травмований герой, або За що Сабо соромно

7 жовтня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Динамо обіграло Олімпік у Києві в матчі 11 туру УПЛ. Читайте рахунок і огляд гри на "Футбол 24".

На 8-й хвилині Морозюк ледь не відкрив рахунок – круглий майже пересік лінію воріт після навісу Дуелунда з лівого флангу та удару Миколи з кількох метрів. Після кутового Динамо пройшла контра Олімпіка, і Тейшейра лише трохи не дотягнувся до м'яча. Поки кияни тільки намагались створити гарний момент (виділялись ініціативою Гармаш і Дуелунд), гості відповіли ударом Дегтярьова метрів з 11 – невлучно. На 26-й Миколенко знайшов місце для пострілу в чужому штрафному, але той не дуже вийшов. А через 3 хвилини Морозюк забив крутий гол зі стандарту. Циганков пробіг біля м'яча, відволікши увагу захисників, а Микола від поперечини вгатив снаряд у ціль.

Динамо – Олімпік – 1:0 – відео гола та огляд матчу

Олімпік відповів двома перспективними моментами. Перший удар завершився рикошетом і кутовим, другий намертво взяв Бойко. Донеччани посміливішали, заробили чергову парочку стандартів і провели ще одну атаку з ударом – вище. Після перерви контргра гостей розладналася. А ось Динамо могло збільшувати перевагу. Циганков з Бєсєдіним розіграв стіночку і пробив – сейв воротаря. Згодом Шапаренко класно вивів Артема на ворота, але нападник киян навіть по м'ячу не влучив. Циганков міг забивати зі штрафного, але голкіпер суперника виручив. Шапаренко запоров декілька атак не зовсім вдалими діями, а Олімпік так і не знайшов сил бодай щось створити наприкінці зустрічі.

Фанати Динамо вивісили банер на адресу Суркіса

Динамо набирає 26 очок і скорочує відстань від лідера Шахтаря до 2-х балів. Олімпік після дебютного матчу нового наставника В'ячеслава Шевчука опускається на 8-й рядок (12 пунктів).

Шахтар і Зоря поділили очки в Харкові

Бєсєдін – не форвард, проте користь приносить

Артем робив усе добре, тільки не тоді, коли грав на своєму основному місці роботи. Він заробив штрафний, з якого Морозюк забив, гарно обігрувався з партнерами, отримував по ногах і забирав на себе захисників. Однак у моменті, коли Бєсєдіна вивели на чисту гольову позицію, він махнув повз м'яч. І в цьому весь основний форвард Динамо. Подібний епізод з жахливим завершенням атаки на межі воротарського траплявся, зокрема, і в матчі проти Славії, і ще кілька разів. Бєсєдін не змінюється, але при цьому приносить користь, тому й грає наразі в основі.

Лужний додає сил

Було добре чутно навіть у трансляції, як Олег Романович керував грою команди біля бокової лінії. Поки вилучений у минулому матчі Хацкевич нервував на трибунах, Лужний кричав на лавці запасних. Його малювали головним тренером перед матчем, і формально це було так. Невідомо, хто приймав рішення по ходу гри, але грати під мотиваційним тиском господарям довелось. Енергетикою помічник головного тренера зарядив. Гіршою, як і дуже кращою, гра не стала, але результат здобуто.

Динамо – Олімпік: післяматчева прес-конференція Олега Лужного

Динамо повертається в початок сезону, але з маленьким позитивом

На початку сезону кияни штампували важкі перемоги по 1:0. Часто забивали після стандартів. Нині це повторилось. Не дуже весела гра, але певний позитив проявився. Із замінами тренерський штаб не зволікав, хоча у випадку героя матчу Морозюка це більше вимушений хід через травму.

Те, що тренери не спали зі змінами на полі, сподобалось порівняно з останньою грою Ліги Європи в Чехії. Декілька днів тому саме відсутність замін чи не найбільше дивувала у тренерських рішеннях. Так, Шапаренко і Сідклей могли краще розпорядитись нагодами, але принаймні вони створювали ці моменти. Пожвавішала й команда загалом. Виявляється, щось можна змінювати навіть з нинішніми кадрами!

Шевчук дебютує різними таймами

В ефірі каналу "Футбол 1" видали епічну фразу на кшталт того, що Олімпік після перерви так блискуче грав і серйозно тиснув, що ледь не виглядав віце-чемпіоном України. Насправді ж це просто наслідок перегляду двох матчів водночас або певної упередженості.

Йожеф Сабо після гри сказав, що йому соромно, як грали динамівці вдома наприкінці матчу, граючи на утримання хиткого рахунку і вибудувавшись біля свого штрафного? Так, вихід замість єдиного нападника півзахисника проти такого суперника це тривожний момент для фанів київського клуб, але такі вже реалії серйозного тиску на тренерський штаб – нову втрату очок ніхто б не зрозумів.

Шевчук після матчу з Динамо: Я був робокопом, як мене називали бразильці Шахтаря

Динамо багатенько дозволяло донеччанам до перерви, а у другому таймі перебудувалось під строгіший футбол. Рахунок влаштовував, і моменти вже створювали хіба що кияни. Олімпік же зіграв загалом доволі пристойно, не просто відбиваючись. Та й пропустив тільки зі штрафного, який класно виконав Морозюк. За це можна команду похвалити. Видно, що Шевчук не боїться грати у футбол. Цікаво тільки тепер, як донеччани діятимуть проти своїх конкурентів і чи зможуть увірватись у топ-6 за підсумками другого кола.

Україна. УПЛ, 11 тур

Динамо – Олімпік – 1:0

Гол: Морозюк, 29