УКР РУС

Динамо на виїзді перемогло Маріуполь: огляд матчу

1 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Динамо здобуло вольову перемогу над Маріуполем у 25 турі УПЛ. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

Динамо приїхало в Маріуполь і переграло місцеву команду. Щоправда, до перерви київські вболівальники не мали приводу для радості – Маріуполь значно краще провів першу половину зустрічі.

Наслідком тиску на ворота Бойка в середині першого тайму став гол Тотовицького, який замкнув простріл Мішньова з правого флангу. Динамо відігралося відразу після відпочинку – Бєсєдін скористався передачею Шапаренка.

На 65 хвилині Микола розкішним дальнім ударом під поперечину вже сам забив у ворота колишньої команди. Ще через декілька хвилин Циганков закріпив перевагу "біло-синіх", відмінно розібравшись у чужому штрафному майданчику.

Маріуполь зумів повернути інтригу на кінцівку зустрічі – Тотовицький заштовхав м'яч у сітку після подачі з кутового. Втім, Динамо зуміло відстояти переможний рахунок. Кияни набрали 54 очки та скоротили відставання від Шахтаря. Маріуполь з 33 балами залишився останнім у верхній шістці.

Маріуполь – Динамо – 2:3 – відео голів та огляд матчу

Відзначимо, що на першому етапі УПЛ Динамо не приїхало в Маріуполь через відсутність гарантій безпеки та отримало технічну поразку. А сьогодні на матчі був присутній Президент України Петро Порошенко.

Динамо провалило перший тайм

Гості дуже слабко провели першу половину зустрічі. Фаворит лише на старті мав два напівмоменти, а на перерву суперники пішли зі статистикою ударів 6:2 на користь "чайок". З 10 по 35 хвилину Маріуполь повністю переважав Динамо на полі. Господарі позиційно атакували та створювали хороші шанси біля воріт Бойка.

"Біло-сині" програвали багато єдиноборств на власній половині. Небезпека від господарів виникала після дальніх ударів і навісів/прострілів з флангів. Подачу Тотовицького погано замкнув Чурко, різку передачу Болбата в останній момент перервав Бурда, а от із закиданням Мішньова кияни не впоралися – Тотовицький випередив Бойка та проштовхнув м’яч у сітку.

Кияни дуже часто помилялися: Буяльський у простій ситуації віддавав м'яч супернику, а перспективні контратаки переривалися, коли Гармаш і Морозюк банально не могли зупинити м’яч.

Маріуполь – Динамо: сталась бійка між фанатами та поліцією

Вихід Шапаренка врятував атаку Динамо

На другий тайм Олександр Хацкевич замість Морозюка випустив Шапаренка, що миттєво принесло користь його команді. Микола в першій же атаці з півфлангу виконав результативне закидання на Бєсєдіна, а потім розкішним ударом забив сам. Згодом він ще раз опинився на ударній позиції, але не зумів добре пробити головою.

Так, Маріуполь на початку другого тайму дав слабину, однак Динамо все одно не мало багато шансів відзначитися. Креативні дії Шапаренка відіграли вирішальну роль у цій перемозі, без нього повільна столична команда навряд чи б втілила свою перевагу протягом цих хвилин у стільки забитих м'ячів.

Маріуполь провів гідний поєдинок

Приазовці дуже впевнено себе почували дві третини ігрового часу, грали у справжній футбол. Тотовицький і Болбат створювали небезпеку, гостро виконувалися стандарти, Піхальонок і Дедечко тримали центр поля, а Дава здійснював рейди до чужого штрафного майданчика.

Господарі повністю провалили першу половину другого тайму, але в інший час виглядали дуже пристойно. Наприкінці зустрічі вони не полишали надій відігратися. Тотовицький все одно був заряджений на боротьбу, Демірі та Діденко виходили на ударну позицію, інтрига зберігалась до останніх секунд.

Україна. УПЛ, 25 тур

Маріуполь – Динамо – 2:3

Голи: Тотовицький, 28, 78 – Бєсєдін, 47, Шапаренко, 65, Циганков, 73