УКР РУС

Динамо Лобановського програло Ювентусу із Зіданом, Дель П'єро та Індзагі і вилетіло з ЛЧ – 22 роки легендарному матчу

18 березня 2020 Читать на русском

Сьогодні, 18 березня, минуло 22 роки з дня болючої поразки Динамо від Ювентуса в матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів 1997/98.

18 березня 1998 року Динамо завершило виступи в Лізі чемпіонів сезону 1997/98. На переповненому Олімпійському за присутності близько 100 тисяч уболівальників підопічні Валерія Лобановського поступилися іменитому Ювентусу з рахунком 1:4.

Золоті 60-ті і сива давнина: колиска Динамо, трагедія проклятого капітана, 383 голи і ще 27 фото "старої школи"

Перший поєдинок завершився з рахунком 1:1 – на гол Андрія Гусіна після розіграшу кутового влучним ударом відповів Філіппо Індзагі, який був першим на добиванні. Той результат залишав динамівцям шанси на півфінал перед матчем у Києві, але все сталося зовсім інакше.

В середині першого тайму Зідан вивів Індзагі на порожні ворота, а той відкрив рахунок. В дебюті другої половини Ребров після удару Шевченка вдало зіграв на добиванні та відновив рівновагу, але два голи того ж Індзагі та м'яч Дель П'єро схилили шальки терезів на бік команди Марчелло Ліппі. У підсумку 1:4 – Динамо покинуло ту Лігу чемпіонів, а Ювентус у півфіналі здолав Монако, але у вирішальному поєдинку поступився Реалу, за який переможним голом відзначився Предраг Міятовіч.

Ліга чемпіонів 1997/98. 1/4 фіналу, матч-відповідь

Динамо – Ювентус – 1:4

Голи: Ребров, 54 – Індзагі, 29, 65, 73, Дель П'єро, 88

Динамо: Шовковський – Дмитрулін, Беженар, Головко, Косовський – Хацкевич (Радченко), Гусін, Калітвінцев (Кардаш), Герасименко – Шевченко, Ребров.

Ювентус: Перуцці – Бірінделлі (Дімаш), Юліано, Монтеро, Пессотто – Дешам, Давідс, Конте, Зідан – Дель П'єро, Індзагі (Таккінарді).

"Ващук стверджує своє – це йому Суркіси мстять за Спартак": Олег Гусєв – про скандальний борг і осад від збірної України