УКР РУС

Динамо вдома програло Лаціо та вилетіло з Ліги Європи

15 березня 2018 Читать на русском

Динамо поступилося Лаціо в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Перший матч завершився результативною нічиєю – 2:2. Цей результат залишав для Динамо хороші шанси на підсумковий успіх. Оптимізму додавала й гра киян у Римі, де вони непогано виглядали в обороні та добре будували власні атаки. Сьогодні ж на полі ми побачили інше Динамо – провали в захисті та слабкий футбол попереду.

Лаціо з перших хвилин пішов великими силами вперед, а "динамівська" оборона почала тріщати по швах. Андерсон та Іммобіле створювали момент за моментом, Чіро ще в першому таймі мав достатньо шансів відзначитися, але в останній момент захисники та голкіпер Динамо рятували ситуацію.

Однак гості все одно знайшли можливість забити до перерви – Луїс Альберто виконав фірмову подачу з кутового, а Лейва головою переправив м'яч у сітку. Динамо відповіло на це кількома швидкими випадами від Циганкова та Бєсєдіна, які акцентованими ударами не завершилися. Запам'ятався гострий неточний постріл Буяльського, але загалом кияни програвали супернику за всіма статтями.

Другу половину зустрічі Лаціо розпочав не настільки агресивно, але гольові епізоди біля воріт Бойка все одно з'являлися. Міг забивати з пари метрів Патрік – пробачив, не залишався на голодному пайку Іммобіле, дуже гострими були випади Андерсона та стандарти Луїса Альберто.

Саме чергова подача креативного лідера римлян вдруге призвела до взяття воріт Бойка – вдало прийшов у штрафний майданчик киян де Врей. Натомість Динамо знову рідко виходило в атаку. Реальну загрозу володінням "б'янкочелесті" принесли тільки удари Циганкова та Гонсалеса з-за меж штрафного майданчика.

Динамо – Лаціо – 0:2 – відео голів та огляд матчу

Таким чином, Динамо за сумою двох матчів поступилося Лаціо в 1/8 фіналу Ліги Європи та припинило боротьбу в турнірі.

Лаціо додав в атаці – фактор Луїса Альберто

У Києві римляни зіграли на порядок гостріше, ніж тиждень тому. Динамо з перших хвилин почало провалюватися – суперник легко проходив оборону господарів розрізними передачами. Партнери виводили Іммобіле на удар, а він дивом марнував шанс за шансом. Знову дуже активним був Андерсон, але сьогодні стало зрозуміло, що означає для Лаціо Луїс Альберто.

Іспанець постійно загострював гру гостей якісними пасами та подачами зі стандартів. Дві з них завершилися голами, ще декілька створили величезні проблеми українській обороні. Динамо настільки не було готове до таких навісів, що забив навіть Лукас Лейва – гравець, який ніколи не відзначався сильною грою на другому поверсі.

Загалом Альберто віддав 7 ключових передач – половина від всіх командних. Динамо не встигало реагувати на футбол у його виконанні. Стало зрозуміло, чому італійські ЗМІ після першого поєдинку, навіть попри прекрасну гру Андерсона, відзначали, що відсутність Луїса Альберто стала ледь не ключовою.

Динамо – Лаціо: Кадар отримав травму, Шабанов дебютував за киян у єврокубках

Циганков і Бєсєдін вдвох не витягнули атаку Динамо

Вся нечисленна гострота Динамо вже звично йшла від Віктора Циганкова. У першій третині матчу він декілька разів перспективно вибігав на чужу половину, але відсутність нормальної підтримки від партнерів вбивала перспективні контратаки. Допомагав Віктору Артем Бєсєдін, який чіплявся за м'яч, пресингував суперників на чужій половині та підігрував молодому лідеру киян у цих рейдах.

Теплова карта Динамо дуже асиметрична – правий фланг "біло-синіх" буквально не працював. Морозюк за 50+ хвилин лише 11 разів зустрівся з м'ячем. Вихід Гонсалеса замість Миколи додав гостроти, але найкращим все одно залишався Циганков. Не можна назвати вдалою і появу Мбокані, в чиїх діях було багато браку.

Динамо так і не завдало за весь матч жодного удару в площину воріт. Головна проблема такої статистики звучить приблизно так – быльшу частину зустрічі Циганков грав попереду майже сам, зусиль Бєсєдіна не вистачило, інші не допомагали.

Динамо – Лаціо: післяматчева прес-конференція Олександра Хацкевича

Перед матчем представники української команди говорили, що вони не планують замикатися та хочуть атакувати. Однак суперник і замкнув киян, і позбавив їх можливості великими силами йти вперед. Сьогодні Лаціо просто зіграв на своєму рівні, до якого Динамо далеко.

Гравець матчу – Луїс Альберто

Луїс Альберто полетів на гру з Динамо після народження дитини, пропустивши напередодні тренування. Полетів і вивів Лаціо у чвертьфінал Ліги Європи. Динамо банально не вистачило навиків закрити гравця такого класу.

Ліга Європи. 1/8 фіналу, матч-відповідь

Динамо – Лаціо – 0:2 (за сумою двох матчів – 2:4)

Голи: Лейва, 23, де Врей, 83