УКР РУС

"Динамо" - "Зоря". Анонс

18 квітня 2011

25 тур. 18.04.2011. 19.00. Київ, ст. "Динамо" ім. В. Лобановського. Пряма трансляція на каналі "2+2", текстова трансляція на нашому сайті.

Минулого тижня на стадії чвертьфіналу Ліги Європи завершився єврокубковий похід "Динамо", і тепер команда Сьоміна не лише може, а просто зобов'язана повністю зосередитися на національній першості. В суботу харківський "Металіст" вдома обіграв киїівський "Арсенал", зрівнявся за очками з "Динамо", і навіть за додатковими показниками обійшов найтитулованішу команду України у турнірній таблиці. Принаймні на дві доби. Динамівці можуть повернути собі назад другу сходинку, у разі, якщо здобудуть очки в домашньому поєдинку із "Зорею".

Взагалі ж родзинкою кінцівки чемпіонату буде саме боротьба "Динамо" та "Металіста" за друге місце, яке, нагадаємо, дозволить зіграти у кваліфікації Ліги чемпіонів. Якщо весняну частину чемпіонату гірше розпочала саме харківська команда, то уже з квітня розпочалися помітні проблеми у грі "Динамо". Виліт з Ліги Європи від далеко не найсильнішої "Браги" - це лише видима вершина айсберга теперішніх проблем київського клубу. Той же матч із абсолютним аутсайдером запорізьким "Металургом", в якому кияни не зуміли здобути перемогу, яскраво засвідчив, що в команди помітний спад як у фізичному, так і психологічному плані. І причин цьому кілька. Перша з них - це справдження прогнозів багатьох футбольних спеціалістів про форсування підготовки команди Сьоміним взимку. Пік форми прийшовся на кінець лютого та березень, а зараз розпочався прогнозований спад. Друга причина - це якісь нелади у внутрішньокомандній атмосфері, про що після матчу з "Брагою" висловився капітан команди Олександр Шовковський.

У будь-якому разі "Динамо" потрібно шукати та використовувати якісь додаткові внутрішні резерви, якщо вони хочуть наступної осені грати саме у Лізі чемпіонів. Адже боротьба із "Металістом", який останнім часом набрав чудової форми, заповідається не на жарт. Підопічним Сьоміна потрібно перемагати у всіх шести матчах, що залишилися. Кожна осічка може дорого коштувати на фініші сезону.

Безперечно, луганська "Зоря" спробує скористатися спадом динамівців, і вивезти з Києва принаймні якісь очки. Взимку луганський клуб задекларував завдання - потрапляння до єврокубків. І якщо цього сезону зробити це "Зорі" буде вкрай складно, то вже у майбутньому чемпіонаті, судячи з тієї гри, яку команда демонструє навесні, це цілком реально. А для цього потрібно насамперед навчитися заробляти очки у матчі з будь-яким суперником, в тому числі й з таким, як "Динамо".

Дискваліфікованих - немає.

Матч першого кола: "Зоря" - "Динамо" - 1:2 (Білий, 52 - Шевченко, 63, Вукоєвіч, 90+4).

Найпопулярніший прогноз вболівальників - 2:0

Прогноз "Футбол 24" - 2:1.