УКР РУС

"Динамо" – "Шахтар". Матч 26-го туру УПЛ. Анонс

21 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

"Футбол 24" представляє анонс матчу 26-го туру української Прем'єр-ліги "Динамо" – "Шахтар".

"Динамо" – "Шахтар"

21 квітня. 20:00. Київ. НСК "Олімпійський"

Головний арбітр: Костянтин Труханов

Телетрансляція на каналі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Матч між київським "Динамо" і донецьким "Шахтарем" – це протистояння, якому немає рівних в українському футболі. За часи незалежності української держави принципіальність цього протистояння сягнула найвищої точки. Ще кілька років тому українські вболівальники раділи, що до компанії цих двох грандів приєдналися ще два топ-клуби: "Дніпро" та "Металіст". Але навіть тоді матч "Динамо" – "Шахтар" був поза конкуренцією.

На даний момент ми знов повернулися до тих часів, коли між цими двома командами та усіма іншими існує велика відстань, а київський і донецький клуб між собою вирішують долю золотих медалей.

Попередні два сезони "Динамо" тріумфувало у чемпіонаті України, проте смак перемог у матчах проти "Шахтаря" кияни не відчували вже у 8 матчах поспіль. Востаннє київське "Динамо" здобувало перемогу в основний час у матчі проти "Шахтаря" 5-го жовтня 2014-го року. Єдиний гол Домагоя Віди забезпечив киянам переможний результат у тому матчі. Після того "гірники" домінували в очних протистояннях.

Напередодні 173-го Класичного. Статистичні деталі великого протистояння

У букмекерів фаворитом зустрічі виступає "Шахтар", навіть з урахуванням домашнього стадіону "Динамо". Це і не дивно, підопічні Паулу Фонсеки виглядають дуже збалансовано, а бразильські атакувальні гравці є просто нестримними в українському чемпіонаті. Напередодні гри лунали думки, що форма "Шахтаря" залишає бажати кращого, підтвердженням може слугувати матч проти "Чорноморця" (1:2). Але в цьому результаті слід звинувачувати самих "гірників", які, маючи величезний відрив від "Динамо", поставились до матчу проти одеської команди безвідповідально.

Те, що все в порядку у "Шахтаря" продемонструвала наступна гра проти "Олімпіка" (4:0). Говорити про те, що мотивація у "помаранчево-чорних" у матчі проти "Динамо" буде зашкалювати немає ніякого сенсу, це і так всім зрозуміло. Але і "Динамо" буде налаштоване на перемогу.

Важко не погодитись з думкою, що в окремо взятому матчі перемогу можуть здобути як одні, так і інші. Допоки ми ще не знаємо, як саме складеться гра. Можливо, знов будуть вилучення або ж неоднозначні суддівські рішення. В останніх зустрічах цього було вдосталь. Бразильський нападник "Динамо" Мораєс, який поїхав в оренду у Китай, в останньому поєдинку вирішив потренувати прийоми зі східних єдиноборств, що стало чи не головною темою для обговорень після матчу.

Очікування від цього поєдинку дуже великі. Високі швидкості і хороша якість футболу – це те, чого, на жаль, так мало залишилось у нашому чемпіонаті. І у матчі між першою і другою командами український вболівальник хоче бачити саме це, а не з’ясування стосунків і обопільні грубощі.

Орієнтовні склади обох команд перед цим поєдинком більш-менш прогнозовані. Головні надії вболівальників обох команд будуть покладатися на лідерів команд: Ярмоленка ("Динамо") і Марлоса ("Шахтар"). Хорошої форми в "Динамо" останнім часом набрав Денис Гармаш, вітчизняні спеціалісти відзначають прогрес Морозюка і Антунеша при грі за новою тактичною побудовою. У "Шахтаря" також великі сподівання покладаються на чи не найкращого у весняній частині чемпіонату Тайсона, "вічного" капітана Даріо Срну і Бернарда.

Обидві команди до цього поєдинку підходять у хорошому ігровому тонусі і тим цікавіше буде спостерігати за цією грою.

Слова

Паулу Фонсека, головний тренер "Шахтаря":

"Прекрасно розуміємо, якими якостями володіє наш суперник і наскільки важкий поєдинок нас очікує. Останнім часом кияни повністю змінили свій ігровий стиль. Намагатимемося підготувати нашу команду найкращим чином".

Віторіну Антунеш, захисник "Динамо":

"У "Шахтаря" на 11 очок більше, але єдине, про що ми думаємо зараз – про те, як досягти перемоги у цьому конкретному поєдинку, який відбудеться у п'ятницю, та показати хороший футбол. Усі знають: коли ти граєш проти "Шахтаря", все має особливе значення. Важливо сконцентруватися на самій грі та завоювати три очки".

Орієнтовні склади команд

"Динамо": Рудько – Морозюк, Пантіч, Віда, Кадар, Антунеш – Шепелєв, Сидорчук, Гармаш, Ярмоленко – Бєсєдін

"Шахтар": Пятов – Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Коваленко, Марлос, Тайсон, Бернард – Бланко Лещук

, а також у Viber