УКР РУС

"Динамо" – "Шахтар": гольова феєрія. Наші оцінки

12 грудня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" оцінює дії гравців "Динамо" і "Шахтаря" в матчі 18 туру УПЛ, в якому "гірники" перемогли з рахунком 4:3.

Оцінки: 5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – погано, 1 – жахливо

"Динамо"

Артур Рудько – 2

Великої вини Рудько у останніх 3 голах немає, адже вони забивались з кількох метрів, зреагувати було важко. Але все ж у першому голі він не зміг порозумітись з Хачеріді та зіграти впевнено по м'ячу.

Микита Бурда – 1,5

Поганий матч правого захисника "Динамо". Бернард та Ісмаїлі не раз проходили його. Дентінью обіграв саме його у моменті з 4-м голом. Було помітно, що це лише другий його матч після довготривалої паузи через травму.

Євген Хачеріді – 1

Провальний матч для Хачеріді. Два автоголи в одному матчі та багато моментів у "Шахтаря", які виникали саме з його зони.

Домагой Віда – 2

Команда пропустила 4 голи із зони центральних захисників, а хорватський центрбек не зміг стримати того ж Феррейру, який крім голу міг забивати ще. Також саме від Віди відірвався Фред, коли забивав другий гол "Шахтаря" у матчі.

Євген Макаренко – 2

Євген відіграв краще, ніж його партнер Бурда на протилежному фланзі. Та все ж Срна і Марлос повністю переграли лівий фланг захисту киян.

Сергій Рибалка – 3

Час від часу Сергію вдавались вдалі дальні діагональні передачі, проте стати справжнім диригентом атак і гри своєї команди в центрі не зумів. Ще й отримав другу жовту на останніх хвилинах. Втім, йому вдалось забити прекрасним ударом зі штрафного у першому таймі, інакше оцінка була б нижчою.

Сергій Сидорчук – 3

Був активним та настирливим, особливо у першому таймі. Неодноразово небезпечно вривався у штрафний майданчик суперників і створював моменти, які могли стати гольовими.

Віталій Буяльський – 2,5

Нав'язував боротьбу в центрі поля. Заробив штрафний, з якого "Динамо" забило другий гол. На жаль, вимушений був піти з поля на початку 2-го тайму через пошкодження.

Андрій Ярмоленко – 3,5

Ярмоленко діяв у звичній манері, був досить активним на своєму правому фланзі. В тому числі через небезпеку, яка йшла від нього, Ісмаїлі набагато більше часу проводив саме у захисній роботі проти Андрія. Але допомоги від партнерів у Ярмоленка було не так багато.

Дерліс Гонсалес – 3

Гонсалес часом діяв небезпечно, як, наприклад, в епізоді з першим голом, коли чудовим пасом вивів один на один Мораєса. Проте йому не вдалось весь матч провести на стабільно високому рівні.

Жуніор Мораєс – 2

Мораєс забив уже на 14-й секунді матчу, реалізувавши вихід сам на сам з Пятовим. Настирливо діяв в атаці, шукав свої моменти. Але зіпсував усе нестриманою поведінкою та вилученням на початку другого тайму.

Заміни:

Денис Гармаш – 2

Гармаш відразу ж мав момент після того, як з'явився на полі. Але чогось більшого, ніж напівмомент йому створити не вдалось.

Артем Бєсєдін – 4

Непогано вийшов на заміну, нагнітав біля воріт суперника уже після того, як кияни грали у меншості. Мав 2 моменти до того, як все ж забив на 90+2-й хвилині, вдало зігравши головою після подачі з кутового.

Віктор Циганков – 3

Циганков мав не так багато часу, з'явившись лише в кінцівці. Проте встиг віддати гольовий пас на Бєсєдіна.

"Шахтар"

Андрій Пятов – 2

Сьогодні воротар "гірників" був не у кращій формі. Відразу згадується момент у 2-му таймі, коли він ледь "не привіз" у свої ворота, коли не зміг вчасно вибити м'яч та влучив у Бєсєдіна. Крім того, не зміг зреагувати на штрафний Рибалки. А у моменті з третім голом помилився на виході.

Даріо Срна – 4

Капітан "Шахтаря" упевнено діяв на своєму фланзі, показавши свій хороший рівень. Багато підключався до атаки, що вилилось в гольову передачу на Фреда, коли той зрівнював рахунок на початку 2-го тайму.

Олександр Кучер – 2

Кучер провів не найкращий матч. Зокрема, разом з Ракицьким пустив за спину Мораєса, який забив в самому дебюті зустрічі. У першому таймі його помилка могла привести ще до одного голу.

Ярослав Ракицький – 2,5

Ракицький діяв дещо впевненіше за партнера по захисту, принаймні не помилявся, як Кучер. Але, в цілому, грав не на звичному для себе рівні.

Ісмаїлі – 3

Бразильський лівий захисник змушений був багато відпрацьовувати в обороні, і майже не з'являвся у атаці. Особливо, якщо порівнювати з попередніми матчами, де він більшість часу проводив на половині поля суперників.

Тарас Степаненко – 3,5

Степаненко провів свою звичну гру, не дозволивши півзахисту суперників нав'язати свою гру. Як завжди, часто вступав у боротьбу та демонстрував непоступливість.

Фред – 4

Фред розганяв більшість атак своєї команди, діяв активно і різноманітно, хоча й не без незначних помилок. Зумів зрівняти рахунок у матчі, чим дав важливий імпульс своїй команді.

Марлос – 4

Бразильский півзахисник вдало взаємодіяв з Срною на правому фланзі. Часто займав вдалу позицію, опиняючись у потрібному місці в потрібний час. Так і не зумів реалізуват моменти, які мав. Але зробив гольовий пас на Феррейру.

Віктор Коваленко – 3

Коваленко зіграв не так яскраво, як його бразильскі партнери по півзахисту. Але тим не менш, не повністю випадав з гри, і саме завдяки його хорошому переведенню на Срну, останній зумів зробити асист на Фреда.

Бернард – 4,5

Бернард провів чудовий матч. Він повністю переграв свого візаві Бурду, діяв небезпечно та загострював гру. Саме його подача завершилась першим автоголом Хачеріді.

Факундо Феррейра – 4

Феррейра не так вдало діяв у першому таймі, але в другій 45-хвилинці все ж знайшов свій момент та забив надважливий гол, який вивів його команду вперед.

Заміни:

Тайсон – 3,5

Тайсон доволі активно увійшов у гру, непогано розганяючи контратаки своєї команди.

Дентінью – 4

Дентінью вийшов лише на 80-й хвилині, проте встиг створити гол на рівному місці. Він обійшов Бурду один в один та зробив простріл, який Хачеріді зрізав у свої ворота.

Максим Малишев – без оцінки

Провів на полі лише кілька хвилин.

"Шахтар" у результативному матчі переміг "Динамо"