УКР РУС

"Динамо" – "Шахтар": екс-арбітр ФІФА Ступар прокоментував суддівство у матчі

19 грудня 2016 Читать на русском

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар дав оцінку діям Анатолія Жабченка у матчі 18 туру УПЛ "Динамо" – "Шахтар".

"Вибору у Комітета арбітрів щодо призначення судді на матч "Динамо" – "Шахтар" практично не було. Жабченко залишався єдиною кандидатурою, хто за останній час не мав проблем в поєдинку між цими командами. Загалом матч можна розглядати по таймах. У першій половині зустрічі помарок майже не було. Футболісти ще були свіжі, газон сприяв швидкісній грі. Тому і проблем у Жабченка взагалі ніяких не було.

А от у другому таймі, особливо після вчинку Мораєса, температура матчу значно виросла, та тяжкість проведення цього поєдинку зросла.

Справедливо Мораєс отримав свою червону картку. Але треба говорити ще про одного учасника тієї ситуації. Ярослав Ракицький хоч руки не розпускав, але словами і діями пресував форварда "Динамо". Тому тут я з Жабченко не погоджуюсь, бо потрібно було давати жовту картку захиснику "Шахтаря".

Щодо ситуації з Гонсалесом та Срною. Якщо б арбітр був, як кажуть "буквоїд", то він би міг формально картку показати парагвайцю. Хоча було видно, що коли Срна прибрав м’яч під себе, то Гонсалес стримувався, бо побачив, що буде фол, ненавмисне проїхався по ногам хорвата та заробив штрафний. І тому Жабченко правильно зробив, що обмежився усним зауваженням.

Щодо ситуації з Дентінью та Рибалкою. Дентінью справедливо отримав жовту картку, арбітр все бачив і правильно зафіксував фол. А Рибалка вирішив вчинити самосуд. Це як у дитячому садочку: 2 хлопці підійшли один до одного і грудьми почали штовхатися.

Але, в цілому до арбітрів жодна з команд не мала претензій. І я їх вітаю з успішним проведенням цього матчу. Також хотів би, щоб решта наших арбітрів на такому рівні і проводили поєдинки.

Такі матчі рідко проходять без суддівського втручання, яке не подобається гравцям, тренерам чи глядачам. Але після цього матчу треба зауважити, що жоден канал чи ЗМІ не говорили про суддівство, а говорили про футбол. Саме це і є оцінка суддівства у поєдинку", – розповів Ступар.

“Шахтар” переміг “Динамо” на НСК “Олімпійський” з рахунком 4:3. Дивіться відео голів і огляд матчу. Також читайте наші оцінки та перші підсумки матчу. Футболісти влаштували бійку на футбольному полі. Паулу Фонсека прокоментував перемогу над київською командою. Сергій Ребров після зустрічі офіційно підтвердив закінчення кар’єри Олександра Шовковського.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу