УКР РУС

"Динамо" - "Севастополь". Прев'ю

27 листопада 2010

Останній матч Лужного у чемпіонаті на посаді наставника "Динамо".

19 тур. 27.11.2010. 16.00. Київ, ст. "Динамо" ім. Валерія Лобановського. Пряма трансляція на телеканалі "2+2", текстова трансляція на нашому сайті.

Минулого тижня з'явилася інформація про те, що президент "Динамо" Ігор Суркіс у будь-якому випадку шукатиме для команди нового тренера, тому Олег Лужний пропрацює на посаді в.о. наставника до 15-го грудня - дня поєдинку із молдавським "Шерифом". Все ж на думку президента "Динамо" Лужний так і не впорався із завданням. Команда начебто провела ряд непоганих поєдинків, але тепер осаточно відстала у чемпіоській гонці, та ще й почала вести боротьбу із "Металістом" за друге місце, яке дає право грати у Лізі чемпіонів. На захист Олега Лужного можна сказати, що в принципі він у надзвичайно важкий момент прийняв колектив, і часу на те, аби впровадити у життя свої тактичні схеми не було практично взагалі. Не кажучи вже про те, аби підібратии необхідних під свою потребу гравців.

Але як би там не було, Олег Лужний є справжнім динамівцем, тому він зробиить усе можливе, аби передати команду у нові руки з якомога кращим багажем очок. Особливо у тих обставинах, в яких динамівці опинилися зараз: вперше починаючи з 1993 року команда може залишитися без турніру Ліги чемпіонів. Тому перемога дуже потрібна. І тим паче необхідно перемагати "Севастополь", який йде на другому місці з кінця.

Команда Олега Лещинського не може взяти очки вже більше місяця - ще з того часу, коли на власному полі мінімально перемогла запорізький "Металург". Тому настрій у футболістів команди далеко не найкращий. А тут ще й історія з гравцем команди Владиславом Піскуном, який на своєму авто насмерть збив трьох людей. Керівництво клубу у цій історії повело себе як могло толерантно: і від гравця не відхрестилося (сказали, що він був частиною команди, тому частина вини за ДТП лежить і на клубові), і сім'ї загиблого допомогу запропонувало. Але така страшна трагедія не може не позначатися на моральному стані гравців команлди.

Безперечно, явним фаворитом у цьому протистоянні буде "Динамо", але після того, як кияни два тури тому програли вдома "Оболоні", ніхто вже однозначно не буде впевнений у перемозі господарів. Олег Лужний не зможе розраховувати на свого капітана Андрія Шевченка, в якого і далі проблеми зі спиною, а також на Жерсона Маграо. Під питанням також участь у матчі Андре, Гільєрме та Нінковіча. У севастопольців також є суттєва втрата - не зможе зіграти Маріуш Левандовскі через перебір жовтих карток. Також не відомо, що там з Агаховою, якого після травми у поєдинку минулого туру заявили у старт на протистояння з "Арсеналом", але який так і не з'явився на полі.

Дискваліфіковані - Левандовскі (Севастополь).

Травмовані - Богуш, Маграо, Шевченко, Нінковіч (усі - Динамо).

Цей матч буде другим в історії протистоянь цих команд. У першому колі "Динамо" на виїзді перемогло "Севастополь" з рахунком 3:0.

Прогноз - 2:0.