УКР РУС

Десна розгромила Зірку й вийшла в УПЛ

27 травня 2018 Читать на русском

У перехідному домашньому матчі чернігівська команда впевнено перемогла Зірку та вийшла до Прем'єр-ліги.

У першому матчі команди розписали бойову нічию, що за умов матчу-відповіді у Чернігові грало на руку Десні. Крім того, Зірка здивувала стартовим складом, який був далеким від бойового – місця в основі не знайшлося ні Цюпі, ні Драченку, ні Полегеньку, ні Ямполю та Петрову, які непогано себе зарекомендували раніше.

Десна захопила ініціативу з перших хвилин. Філіппов, Арвеладзе, Мостовий та Волков раз за разом перегравали своїх візаві та входили у штрафний майданчик, що, зрештою, завершилось пенальті на 24-й хвилині – Гедж зачепив Волкова у власному штрафному. Втім, Артем Фаворов з позначки влучив у стійку, залишивши Зірці шанси.

Кропинвничани шанс не використали. Вони грали абсолютно інертно без будь-яких моментів. Поодинокі спроби Кондакова зачепитися за м'яч завершувались або неточними пасами, або відсутністю підтримки. Десна, своєю чергою, створювала момент за моментом, забивши наприкінці другого тайму: Денис Фаворов розігнав позиційну атаку, обігрався з Волковим і замкнув його простріл з району 11-метрової позначки.

Другий тайм почався так само, як і перший. Навіть склад Зірки послабився – Чичикова змінив Сьомка, а Білонога – Ходаковський. Десна відразу пішла у атаку, кілька разів пробила неточно, а на 52-й хвилині подвоїла свою перевагу: Волков протягнув м'яч вздовж штрафного та віддав Арвеладзе, який хитнув захисника та потужно пробив у нижній ближній кут – 2:0!

Зірка ніяк не відреагувала на такий розвиток подій. Весь другий тайм вона провела так, ніби й не хотіла залишатись в УПЛ, що на фоні новин про фінансові проблеми команди не здається дуже дивним. Десна грала активно та яскраво, забивши ще двічі: на 63-й Волков пробив між ніг Льопки, а на 87-й Арвеладзе ударом зі штрафного встановив остаточний рахунок – 4:0!

Таким чином, Десна перемогла Зірку й вийшла в УПЛ! Кропивницька команда, своєю чергою, покидає еліту й у наступному сезоні, за нормальних умов, зіграє у Першій лізі.

Чемпіонат України, перехідні матчі, 2-га гра

Десна – Зірка – 4:0

Голи: Д. Фаворов, 38, Арвеладзе, 52, 87, Волков, 63