УКР РУС

Десна на власному полі впевнено перемогла Ворсклу

3 серпня 2019 Читать на русском

У матчі 2 туру УПЛ Ворскла на виїзді поступилась Десні (0:2). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Перший тур для обох команд пройшов доволі невдало: Десна поступилась Львову, а Ворскла – Зорі. Окрім цього, гра мала для господарів і принципове значення. У минулому сезоні обидва суперники боролися за так званий «кубок Престижу» – перше місце серед команд другої шістки. Перемогу тоді святкувала Ворскла. А згодом, в останньому турі, полтавчани виграли і заочне протистояння, опустивши Десну на восьме місце у турнірній таблиці. Тож цей матч був хорошою нагодою для чернігівців поквитатися за минулі поразки.

Ворскла доволі агресивно розпочала гру і вже на третій хвилині мала непоганий шанс аби засмутити суперника. На одинадцятій хвилині Денис Васін потужно пробив з-за меж штрафного майданчика, однак м’яч просвистів вище воріт. Згодом Артур видав чудовий пас на Тодора Петровіча, але тому забракло швидкості для прийняття рішення і захисники нейтралізували потенційну загрозу. Загалом Ворскла виглядала цікавіше, більше комбінувала, частіше володіла м’ячем і раз за разом створювала небезпечні моменти. Тим парадоксальнішим став прохід Владислава Калітвінцева до штрафного майданчика суперника і неймовірний удар у ліву дев’ятку, який вивів Десну вперед.

Маріуполь на власному полі здолав Олександрію

Після пропущеного гола атаки Ворскли втратили гостроту, гра розклеїлась, стала нервовою, чому підтвердженням стали дві жовті картки поспіль. На 34-й хвилині Євген Паст вийшовши далеко з воріт кулаком вибив м’яч подалі, підстрахувавши таким чином своїх захисників. Згодом голкіпер мало не поплатився за подібну гру – знову вийшовши до меж штрафного майданчика він "загубив ворота" і лише недолуга гра нападників врятувала Десну від неприємностей. За дві хвилини до закінчення першого тайму Ворскла змарнувала найреальніший момент: Мартиненко зльоту пробивав у протихід голкіперу, однак влучив у поперечину. Одразу ж Десна втекла у перспективну контратаку, але Калітвінцев не зміг переграти Ібрахіма Кане.

Другу половину зустрічі активніше розпочала Ворскла: спочатку Артур не встиг замкнути пас з кутового, а згодом полтавчани вимагали від арбітра пенальті. На 51-й хвилині Олександр Філіппов помітив, що голкіпер Ворскли вийшов далеко від воріт і парашутом цілив у дев’ятку. Олександр Ткаченко у неймовірному стрибку реабілітувався і врятував команду від вірного гола. Згодом Андрій Богданов філігранним пасом знайшов у штрафному суперника Дениса Фаворова, однак тому не вистачило майстерності і простору аби подвоїти рахунок.

На 75-й хвилині Павло Ребенок зі штрафного навісив у воротарський майданчик і Тодор Петровіч головою пробивав по воротах Десни. Євген Паст зіграв "на відмінно". А за чотири хвилини Володимир Чеснаков, намагаючись відпасувати на голкіпера, послизнувся біля своїх воріт і м’яч перехопив Єгор Картушов. Він одразу ж віддав на Філіппова і той у падінні через себе подвоїв рахунок.

Ця перемога принесла Десні три залікові бали, а Ворскла і надалі залишається без набраних очок.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ