УКР РУС

Дебютний гол Дрогба, Того вперше у чвертьфіналі КАНу. ВІДЕО

30 січня 2013 Читать на русском

34-річний нападник збірної Кот-д'Івуару в заключному матчі групи D на Кубку Африки-2013 допоміг "слонам" уникнули поразки від Алжиру.

Підопічні Сабрі Лямуші ще в перших двох поєдинках достроково забезпечили собі потрапляння в плей-офф турніру, взявши верх над Того та розгромивши Туніс. Тож в останній зустрічі квартету івуарійці дозволили собі дещо розслабитись, чим відразу скористались алжирці, які навпаки втратили всі шанси на вихід з групи.

"Зеленим", яким до цього на турнірі не вдалося забити жодного голу, зуміли впродовж матчу аж двічі вразити ворота Даніеля Ебоа: пенальті реалізував півзахисник "Валенсії" Софіан Фегулі і з гри відзначився Ель Арабі. Номінальні гості відповіли камбеком, скоротив відставання "слонів" Дідьє Дрогба, а Вілфрід Боні встановив остаточний рахунок. 2:2 - Кот-Д'Івуар цілком прогнозовано з першого місця групи виходить в чвертьфінал КАНу, де його вже чекає збірна Нігерії.

Доля другої путівки квартету D вирішувалась у паралельному матчі. Тунісу для потрапляння в наступну стадію турніру потрібно було будь-що обігрувати Того. І якби наприкінці зустрічі Маелі Лахед переграв голкіпера суперника з 11-метрової позначки , то в чвертьфіналі Кубку Африки були б саме "карфагенські орли". А так маємо лиш 1:1 на користь Адебайора і компанії. В наступному раунді Кубка Африки Того зійдеться у двобої із тріумфатором групи С Буркіна-Фасо.

Алжир - Кот-Д'Івуар - 2:2

Голи: Феґулі (64, пен.), Ель Арабі - Дрогба (77), Боні (80)

Нереалізований пенальті: Ріад (7, Алжир)

Того - Туніс - 1:1

Голи: Серж (13) - Муелі (30, пен)

Нереалізований пенальті: Муелі (78, пен.)