УКР РУС

Де Зеув: У Грозному на кожному кроці бородаті люди з пістолетами

16 листопада 2011 Читать на русском

Хавбек московського "Спартака" поділився з голландськими журналістами відвертими враженнями від Росії загалом та рівня футболу в країні.

У інтерв'ю амстердамському Voetbal International Демі де Зеув розповів, що рівень російського чемпіонату стрімко зростає. Голландець також зазначив, що не варто порівнювати "Спартак" з "Анжи" у який недавно перейшов камерунський нападник Самуель Ето'О.

"У Голландії ми занадто розпещені. Це особливо гостро відчуваєш, коли буваєш в деяких частинах Росії. Люди часто виглядають сіро, ніхто не посміхається... У Голландії все добре, але в багатьох місцях люди живуть значно важче. У цьому сенсі найбільше запам'ятався Нальчик. Здалося, що це нікому не потрібна земля...

Очевидно, що в Росії відбуваються великі зміни. Зараз уже Мбарак Буссуфа і Балаж Джуджак вибирають Росію. А вони молодші за мене. Місцеві клуби стають сильнішими. Єдине, що не вистачає нормальних стадіонів. Втім, багато клубів ведуть будівництво, і років через п'ять в Росії буде справжній топ-чемпіонат.

Звісно, разом зі спортивним вибором я зробив і фінансовий. Але який сенс від грошей, якщо якість життя залишає бажати кращого? Усіх іноземних гравців, хто заявлятиме, що в Росії він не через гроші, можна звинуватити в брехні. Але у всьому повинні бути межі. Я б ніколи не став підписувати контракт з умовним "Тереком". Як на мене, ти повинен вести нормальний спосіб життя.

"Спартак" - клуб із багатою історією, у "Анжи" ситуація інша. Досить подивитися на регіон, в якому вони грають. Вони виступають практично там же, де "Терек". Я був у шоці, коли ми приїхали в Грозний. Там через кожні 50 метрів стоять бородаті чоловіки з величезними пістолетами в руках. Я не міг зрозуміти, що я бачу. Що це! Де буде проходити гра! Поруч з нами постійно перебували охоронці", - пригадав де Зеув.