УКР РУС

Де Россі: В матч з Шахтарем не вкладаю особливого змісту

20 лютого 2018 Читать на русском

Капітан Роми Даніеле Де Россі склав компанію головному тренеру команди Еусебіо Ді Франческо на сьогоднішній передматчевій прес-конференції в Харкові.

– Даніеле, ви багато пропустили, не грали через травми. Повернулися на поле тільки в суботу.

– Так, у мене зараз хороший стан. Навіть, мабуть, кращий, ніж я припускав. Мій фізичний стан дозволяє мені провести два матчі поспіль. На тренуваннях я менше працював з партнерами, але багато займався індивідуально і готовий до завтрашнього матчу.

Ді Франческо: Ніхто з моїх гравців не знає, хто з них вийде проти Шахтаря

– Ви підходите до матчу впевненими. Яка ваша роль як капітана в цьому?

– Я сам підійшов до цього матчу дуже спокійно, без додаткового тиску. Протистояння буде з двох матчів. Немає сенсу комусь щось пояснювати. Вся команда згуртувалася. Це стосується не тільки футболістів, а й працівників клубу. Ми зараз як єдине ціле, і кожен з нас знає, за що він бореться.

– Як ви думаєте, хто зараз в кращій формі – Шахтар або Рома?

– Я б не сказав, що якась із команд знаходиться в кращому стані. Так, Шахтар не грав протягом півтора місяця, цілеспрямовано готуючись до матчів з нами. Але це може бути як мінусом для нашого суперника, так і плюсом. Кілька років тому Шахтар теж грав з нами після тривалої перерви, і ми пам'ятаємо, чим це закінчилося.

– Зараз Рома веде боротьбу на двох фронтах. Чи немає недооцінки важливості матчу з Шахтарем в світлі боротьби з Інтером і Лаціо в чемпіонаті?

– Ми готуємося до кожного матчу. Ми заслужили вихід у плей-офф, хочемо розвивати свій успіх. Те ж саме стосується чемпіонату. Ми хочемо пройти Шахтар. Атакуючий потенціал у цієї команди вражаючий, вона частий гість цієї стадії. У той же час ми хочемо бути в 1/4 фіналу.

– У 2011-му році ви грали в Донецьку приблизно в таку ж пору року. Для багатьох бразильців Роми в дивину харківська погода. Наскільки важливий буде цей фактор в завтрашній грі?

– Так, безумовно, для багатьох з нас це нова, незвична ситуація. Ми граємо 11 на 11. Можливо, нам буде складно в перші 5-10 хвилин, але потім я не думаю, що погода буде мати велике значення. Якби це було так, то ЦСКА або Шахтар вигравали б Лігу чемпіонів щороку, але ж цього не відбувається. Значить, погодні умови не такі вже й важливі.

– Досвід включає не тільки перемоги, а й велику кількість поразок на різних етапах. Чи зможе успіх в матчах з Шахтарем вплинути на кінцівку сезону для Роми?

– У нас, в принципі, не стоїть завдання врятувати сезон або стрибнути вище голови. Звичайно, нам дуже хочеться потрапити до вісімки найкращих команд Європи. Але це не означає, що якщо щось не вийде, то ми складемо руки. Рома в будь-якому випадку продовжить боротьбу за високе місце в чемпіонаті.

– Для ваших партнерів це буде просто прохід в наступну стадію турніру, тоді як для вас ще й реванш.

– Я не вкладаю в цей матч якогось особливого змісту. Минуло вже досить багато років, та поразка вже забута. У моїй кар'єрі було чимало образливих програшів, але це не означає, що перед черговою зустріччю з суперником я буду щось воскрешати в своїй пам'яті. Я просто хочу виграти цей матч.

– Ви провели більше ніж будь-хто з футболістів Роми матчів в Лізі чемпіонів. На ваш погляд, як змінилася команда за той час, що ви в ній граєте?

– Я можу сказати, що рівень команди зростає з кожним днем, і це очевидно. Я трохи забобонний, інакше сказав би вам трохи більше. Ми задоволені матчами з Челсі і Атлетіко, але зараз нас чекає новий етап. Як говорив Містер (Еусебіо Ді Франческо, – прим. Футбол 24), шанси команд 50 на 50, і ми дуже хотіли б пройти далі.

Матч Шахтар – Рома відбудеться 21 лютого у Харкові на ОСК "Металіст". Поєдинок розпочнеться о 21:45.