УКР РУС

Де Хеа привітали із завершенням кар'єри у збірній Іспанії, про яке він не оголошував – Луїса Енріке підозрюють у брехні

18 листопада 2022 Читать на русском

Голкіпер Манчестер Юнайтед Давід Де Хеа став фігурантом комічної історії.

Незадовго до оголошення заявки на ЧС-2022 Луїс Енріке зателефонував Де Хеа і повідомив, що воротар не поїде в Катар на Мундіаль. Тренер збірної Іспанії назвав свій вибір технічним рішенням. Прохання Де Хеа пояснити причину невиклику наставник проігнорував.

ЧС-2022: Агуеро летів у Катар із навіженими фанатами Бразилії – відео розриває мережу

Через кілька днів Давід отримав дзвінок від Луїса Рубіалеса – очільника іспанської федерації футболу. Той привітав кіпера із завершенням кар'єри у національній команді. Ці слова дуже здивували іспанця, адже жодних заяв такого змісту він не робив.

Де Хеа був приголомшений, позаяк останнім часом демонстрував доволі пристойну гру і розраховував бодай на місце у трійці кіперів. Але ще більше Давід обурений спілкуванням Луїса Енріке і Рубіалеса. В Іспанії припускають, що саме тренер повідомив Рубіалесу недостовірну інформацію про відхід Де Хеа зі збірної, повідомляє La Razon.

Давід Де Хеа дебютував за національну збірну Іспанії у 2014 році, зігравши 45 поєдинків. Втім, востаннє кіпер Ман Юнайтед виходив на поле у складі "Фурії Рохи" ще у жовтні 2020-го. Цікаво, що це сталося у матчі проти України – тоді гол Віктора Циганкова приніс "синьо-жовтим" перемогу на НСК Олімпійський у поєдинку Ліги націй (1:0). У 2022 році Де Хеа навіть не викликався до збірної.

"Отримає по вухах ще до матчу": унікальний випадок на ЧС-2022 – зіркові брати-одноклубники у різних збірних