УКР РУС

"Давали мільйон доларів": легендарному голкіперу пропонували "здати" найпринциповіше дербі Латинської Америки

13 червня 2020 Читать на русском

Колишній голкіпер збірної Аргентини Уго Орландо Гатті зізнався, що йому намагалися дати хабар перед мачем між Рівер Плейт і Бока Хуніорс.

"Раніше грали гроші, так. Я нічого не можу довести, тому що я ніколи не бачив нічого, окрім розмови тренера, який сказав менеджеру: "Коли гра розпочнеться, я поговорю з іншим тренером: якщо він підніме руку, це означатиме, що все влаштовано". Ми програли у 4 або 5 голів, і люди в це повірили, менеджери повірили.

Клуб Прімери нахабно купував матчі, але все одно вилетів: екс-гравець Барселони особисто передавав гроші

Я обідав у ресторані, куди завжди ходив. Хлопець із ресторану сказав, що для мене повідомлення. Вони давали мені мільйон доларів, щоб забити голи. Вони хотіли, щоб я пропустив два м'ячі. Ця людина знала, що я не... Крім того, думаю, тоді в Аргентині не було мільйона доларів для такого", – цитує Гатті Infobae з посиланням на El Chiringuito.

До слова, голкіпер зумів пограти у складі обох принципових суперників. Гатті захищав кольори Рівер Плейт з 1964 до 1968, а потім протягом восьми років (з 1978 по 1986) грав за Бока Хуніорс, де став справжньою легендою, повівши майже чотири сотні поєдинків і здобувши два Кубки Лібертадорес. Також в активі Уго 18 матчів за збірну Аргентини.

"Я гостював у домі Марадони": він товаришує із Чілавертом, виховував Сімеоне і зірок для Металіста та Динамо