УКР РУС

Данія – Бельгія: анонс матчу Євро-2020

17 червня 2021 Читать на русском

У рамках 2-го туру Євро-2020 збірна Данії поміряється силами з Бельгією. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Однозначно, центральний матч групи В. Збірна Данії перед початком турніру вважалася одним із претендентів на вихід у далекі стадії плей-офф, однак інцидент з Еріксеном та несподівана поразка від Фінляндії сильно нашкодили турнірним амбіціями скандинавів. Невдачу з Суомі ще можна було стерпіти (є шанси добрати очки з Росією), але без Крістіана данцям буде дуже складно – команда без нього стабільно не може виграти, та і з реалізацією проблеми просто колосальні.

Данія – Бельгія: матч Євро перервуть заради Еріксена

Матч проти фінів був показовим. Скандинави завдали 22 удари по воротах і заробили пенальті, але не забили жодного голу, пропустивши після першого ж пострілу суперника – Шмейхель пропустив м'яч поміж ніг. Втім, жахлива реалізація без Еріксена є єдиною реальною проблемою у футболі "Червоної гвардії". Команда Каспера Юлманда шикарно рухає м'яч і дуже інтенсивно пресингує, а до Євро-2020 збірна провела серію з п'яти матчів без поразок (при чотирьох перемогах) – внічию вдалося зіграти тільки Німеччині. Щоправда, то була товариська зустріч, от збірній Бельгії данці двічі програли у Лізі націй (0:2, 2:4).

"Червоних дияволів" називають фаворитами турніру. Ну а як інакше, коли за останні два роки команда провела 22 матчі, вигравши 19 з них і зазнавши всього однієї поразки (від Англії). Загальний рахунок цих поєдинків – 76:13. У 1-му турі Євро-2020 бельгійці навіть не помітили спротиву від росіян, розгромивши їх у економному режимі, а ще одна перемога офіційно виведе підопічних Роберто Мартінеса у плей-офф. Цей колектив взагалі не має слабких місць. Показовим став все той же поєдинок проти Росії, коли після травми Кастаня довелося випускати Меньє – Тома оформив два асисти й забив гол.

Щоправда, у кваліфікації до ЧС-2022 "червоних дияволів" возила скромна збірна Чехії, яка користувалась невеличкими структурними перекосами в грі. Бельгійські опорники мають схильність високо підійматись при пресингу – в цей момент нерідко виникають розриви між лініями, куди можуть вриватись швидкі футболісти (ті ж Брейтвейт і Поульсен). Втім, скористатись цим перекосом важко – чехи лишень зіграли внічию, а данці двічі програли команді Роберто Мартінеса. Очевидно, що саме його підопічні сьогодні виступають фаворитами зустрічі.

Кадрова ситуація

У Данії з очевидних причин не зможе зіграти Еріксен. Бельгія ж втратила Кастаня – оборонець Лестера у зіткненні з Кузяєвим зламав дугоподібну кістку, яка розташована впритул до ока. Тімоті дивом уникнув неврологічних ушкоджень (врятували 3 см), а вчора йому провели операцію. Для нього Євро-2020 завершений.

Нових втрат у складі "червоних" дияволів" немає, однак існують сумніви щодо участі у матчі Вертонгена – у нього були проблеми з гомілкостопом. Вітсель і де Брюйне вже повернулися до тренувань, однак навряд чи їх кинуть у м'ясорубку проти Данії. Принаймні, обох не варто очікувати в старті.

Орієнтовні склади на матч Данія – Бельгія

Данія: Шмейхель – Васс, К'яер, Крістенсен, Меле – Ділейні, Хьойберг – Поульсен, Єнсен, Брейтвейт – Олдер Вінд

Бельгія: Куртуа – Денаєр, Боята, Вермален – Меньє, Дендонкер, Тілеманс, Карраско – Мертенс, Лукаку, Е. Азар

Прогноз "Футбол 24" – 0:2

Сьогодні за Данію грає фактор рідних трибун, але повірити у перемогу над монструозною Бельгією важко. У попередніх двох зустрічах навіть наявність Еріксена не допомогла уникнути поразок. До того ж, "червоні дияволи" забивали у ворота Шмейхеля не менше двох голів. Щонайгірше, скандинави виграли лишень один з п'яти останніх матчів проти грандів (Німеччина, Бельгія, Англія).

У Каспера Юлманда і без Еріксена потужна команда, однак Бельгія ще сильніша. На кілька рівнів. Букмекери впевнені у перемозі підопічних Роберта Мартінеса – і це той випадок, коли не варто ризикувати зі ставкою на андердога.

Герой дня: Крістіан Еріксен виграв головний матч у кар’єрі і затьмарив карателів Росії, яким аплодує Україна