УКР РУС

COVID-26: фанати святкували 94 річницю ПАОКа, порушивши карантин – українець привітав, а поліція відповіла насиллям

21 квітня 2020 Читать на русском

Грецькі вболівальники вирішили вшанувати улюблений ПАОК, незважаючи на всі заборони уряду. Поліція атакувала 200 фанатів.

Сутички відбулися біля стадіону Тумба, куди зібралися вболівальники для святкування 94-ї річниці з дня заснування команди, що представляє місто Салоніки. Фанати ПАОКа вкотре проявили свою божевільну любов до клубу. У Греції, як і в багатьох країнах світу, заборонені масові заходи через пандемію COVID-19: там 116 смертельних випадків, понад 2200 інфікованих, тож порівняно з іншими європейськими країнами уряд доволі успішно протистоїть масовому розповсюдженню.

Утім, для ультрас чинного чемпіона країни обмеження уряду – не указ. Вони не відмовилися від масового святкування і навіть розклали банер COVID-26, що натякає на дату заснування та їхнє ставлення до коронавірусу.

"Після 18:00 вихід на вулицю заборонено". Українець на Кіпрі про особливу мотивацію, ПАОК і барбекю з Худоб'яком

Поліції довелося застосувати сльозогінний газ та світло-шумові гранати для насильного розгону демонстрації. Це перша подібна сутичка у Греції за весь період карантину, який триває уже майже місяць. Затримали 5 фанатів, одного залишили в арешті, ще декільком впаяли штраф. Відзначимо, що порушення норм ізоляції обходиться порушникам у трохи більше як 4400 гривень (150 євро), що суттєво менше, ніж в Україні (від 17 тисяч).

Водночас держава виплачує понад 23 тисячі гривень (800 євро) фінансової допомоги людям, які опинилися без доходів у цей період. Грецьке футбольне керівництво сподівається, що заборону на заняття спортом знімуть на початку травня.

Напередодні, 20 квітня ПАОК привітали безліч нинішніх і колишніх гравців команди. Серед них і півзахисник збірної України Євген Шахов, який провів успішний період у Салоніках. А ось Євген Хачеріді згадує "двоголових орлів Півночі" не так добре, там екс-захисник Динамо майже не грав. Крім цього, грецький клуб тренував також український фахівець Олег Блохін.

"Летіло всіляке лайно, яке було під рукою – арматура, каміння, цегла": ультрас України – 25 фото "старої школи"