УКР РУС

Дніпро-1 сенсаційно програв Ворсклі – доля чемпіонства залежить від Шахтаря та Зорі

24 травня 2023 Читать на русском

Дніпро-1 серйозно оступився у чемпіонських перегонах, програвши Ворсклі (1:2) у 28 турі УПЛ. Звіт та огляд матчу читайте на Футбол 24.

Досі незрозуміло, хто стане чемпіоном УПЛ. Шанси мають Дніпро-1, Шахтар та Зоря. Сьогодні все розпочалось чудово для спортклубівців. Вони пішли вперед і вже на 3 хвилині забили.

Зоря – Шахтар: анонс матчу УПЛ

Героєм став Домінго Бланко. Аргентинець змістився з лівого флангу, прорвався у штрафний, на замаху прибрав Скляра й результативно пробив. Ворскла швидко відповіла – удар Челядіна заблокував Адамюк, після чого зрізав суперника. VAR переглянув епізод та зафіксував порушення. Доволі неоднозначне рішення. До позначки підійшов Скляр і легко розвів Рибака та м'яч по різних кутах.

Підопічні Кучера намагались захопити ініціативу. На екваторі тайму перед штрафним суперника вдало обігралась пара Довбик-Піхальонок. Останній пробив, але м'яч просвистів поруч зі стійкою. Намагались стріляти Матарріта й Бланко, але удари були заблоковані.

На 30 хвилині VAR вдруге був помічений у грі. Під час подачі був натяк на гру рукою, але через рикошет від газону пенальті не призначили. Полтавці не відсиджувались в обороні і час від часу змушували кіпера суперника вступати у гру. Але на 45+3 хвилині Ворскла шокувала дніпрян. Кане обігрався з Пердутою та потужно пробив під дальню стійку. 2:1 на користь "зелених".

Другий тайм розпочався з подвійної заміни дніпрян – на полі з'явились Гуцуляк та Пасіч. Дніпро-1 почав тиснути. Низку моментів створили гравці господарів, але фарт був не на їхньому боці. На 60 хвилині удар зльоту від Пасіча пройшов повз ліву стійку. А на останніх секундах постріл Довбика не досягнув цілі. Фінальний свисток зафіксував сенсаційну перемогу команди Скрипника.

Дніпро-1 втрачає можливість зрівнятись з Шахтарем за очками – 66 проти 64. У разі перемоги над Зорею "гірники" можуть піти у солідний відрив. Ворскла ж набрала 39 залікових балів, закріпившись на 6 сходинці.

УПЛ не стала цікавішою через рівність Шахтаря, СК Дніпро-1 та Зорі – не кожна чемпіонська інтрига рятує інтерес