УКР РУС

"Чуваки хочуть всім підісрати": журналіст назвав клуб УПЛ, який блокує створення єдиного телепулу

21 червня 2023 Читать на русском

Ведучий KDK Сергій Болотніков розповів нові подробиці щодо телетрансляції матчів чемпіонату України у новому сезоні.

"Організатори телепулу очікують, що у перший рік зберуть 20 тисяч підписників. Якщо в середньому кожен буде платити приблизно 100 гривень, то за рік виходить 24 мільйони гривень. 40 тисяч доларів на клуб – це взагалі копійки, досить песимістичні очікування. Мені здається, що 50 тисяч вони точно зберуть, якщо не більше – це виходить 60 мільйонів гривень на рік та 100 тисяч доларів на клуб.

Клуби УПЛ близькі до створення єдиного телепулу – відома ціна і платформа, де транслюватимуть матчі

Хоч щось, але це все одно дуже мало, бо треба відмінусувати витрати на продакшн. УПЛ каже, що візьме його на себе, але... Вони не мають власних грошей. УПЛ – це клуби. Вони збираються взяти ці гроші з якихось надходжень – спонсорські контракти, букмекерські, беттінгові права, які клуби мали отримати. Це фактично те саме, що клуби скинулися б.

Більше того, якщо порахувати витрати на продакшн – по 8 тисяч доларів за матч, як це було цього сезону – то виходить на рік 70 мільйонів гривень. Це більше, ніж отримають доходів від людей.

Деякі клуби не в захваті від такої ідеї, бо тут немає жодного бізнесу. Проте попередньо всі погодилися допрацювати схему. Але один клуб проти. Вгадайте, що це за клуб? СК Дніпро-1! І пояснень в чуваків жодних нема. Баба Яга, яка вічно проти. Вочевидь, чуваки збираються гнути свою лінію до кінця. Просто всім підісрати: "Хочемо, бл*ть, по-нашому, і все". Може вдасться їх переконати, може якось без них зроблять цей телепул, але це дзвіночок, що СК Дніпро-1 розвалить всю цю ідею. Остаточне затвердження буде 23 червня на засіданні клубів УПЛ", – сказав Болотніков у програмі KDK.

Нагадаємо, минулого сезону клуби УПЛ так і не змогли домовитись про єдиний телепул – частину матчів показувала Setanta (яка, в результаті, розірвала співпрацю з УПЛ), а частину транслювала "1+1 media".

ФІФА поставилася до нас, як до Росії, – Палкін про гроші для українців, зброю ультрас і скандал Шахтаря в УПЛ