УКР РУС

ЧС-2023: Нідерланди скористалися ганебним ляпом кіперки, США вперше залишились без медалей через міліметри

6 серпня 2023 Читать на русском

Визначилися ще 2 учасники плей-офф чемпіонату світу серед жінок.

Жіночий ЧС-2023, 1/8 фіналу

Нідерланди – ПАР – 2:0

Голи: Рорд, 9, Беренстейн, 68

Швеція – США – 0:0, 5:4 в серії пенальті

За день виступили усі три призери минулого Мундіалю. Нідерланди підтвердили намір щонайменше повторити "срібний" успіх 4-річної давнини. "Ораньє" доволі впевнено пройшли збірну ПАР.

Джилл Рорд відкрила рахунок вже на 9-й хвилині, головою заштовхавши м'яч з метра. Це четвертий гол півзахисниці Вольфсбурга на турнірі. Нідерланди подвоїли перевагу в середині другого тайму завдяки грубій помилці Кайлін Сворт. Голкіперка ПАР примудрилася пропустити легенький удар Беренстейн по центру. 2:0 – європейки крокують у чвертьфінал, де зіграють проти Іспанії.

Центральний матч всієї стадії проводили США і Швеція – чинні чемпіони проти бронзових призерів. "Зірково-смугасті" мали величезну перевагу упродовж зустрічі, але наткнулися на стіну у вигляді Зечіри Мушовіч. Воротарка "Тре Крунур" здійснила кілька фантастичних сейвів, дотягнувши свою збірну до серії пенальті. Шведки навіть могли виграти у основний час, якби Нейер не відбила удар Якобссон на 88-й хвилині. До слова, це був перший сейв кіперки США за весь турнір!

Перші 5 спроб у лотереї були бездоганними, а от потім почалися проблеми. Команди обмінялися 2 промахами поспіль, нерви не витримали навіть у мегадосвідченої Рапіно. Додаткові спроби почала Нейер, яка впевнено переграла колегу. Ерікссон також пробила точно, а от сьомий удар американок став фатальним – Келлі О'Хара влучила у стійку. Потім сталася справжня драма, гідна екранізації. Нейер відбила постріл Хьортіг, але м'яч зрадницьки залетів за лінію на міліметри!

Ці крихти змусили збірну США вперше вилітати на стадії 1/8 фіналу ЧС і вперше повертатися додому без медалей Мундіалю. На Швецію далі чекає зустріч з грізною Японією.

Японія легко здолала Норвегію і пройшла у чвертьфінал ЧС-2023 – дебютантка очолила список бомбардирок