УКР РУС

ЧС-2022, відбір: Німеччина принизила Вірменію, Польща забила 7 голів Сан-Маріно, феєрія Лінгарда

5 вересня 2021 Читать на русском

У рамках кваліфікації на ЧС-2022 в групах І та J відбулися матчі 5-го туру групового етапу.

Група І

Албанія – Угорщина – 1:0

Гол: Броя, 87

Англія – Андорра – 4:0

Голи: Лінгард, 18, 78, Кейн, 72 (п), Сака, 85

Сан-Маріно – Польща – 1:7

Голи: Нанні, 48 – Лєвандовскі, 5, 21, Свідерскі, 16, Лінетті, 44, Букса, 67, 90+2, 90+4

Група J

Ісландія – Північна Македонія – 2:2

Голи: Б'ярнассон, 78, Гудйонсен, 84 – Велковскі, 12, Аліоскі, 54

Німеччина – Вірменія – 6:0

Голи: Гнабрі, 6,15, Ройс, 35, Вернер, 45, Хофманн, 52, Адейємі, 90+1

Румунія – Ліхтенштейн – 2:0

Голи: Тошка, 11, Манеа, 18

Збірна Англії вперше зіграла на Вемблі після поразки у фіналі Євро-2020. Зважаючи на статус суперника, Гарет Саутгейт вдався до експериментів. Зокрема Трент Александр-Арнольд зіграв у півзахисті, а у старті вийшло багато молоді. Андорра вийшла на поле з наміром виключно відбиватися – за перший тайм гості сумарно виконали лише 13 передач. Для порівняння, відразу у дев'яти польових гравців "Трьох левів" було більше.

Білорусь втратила перемогу над збірною Уельсу – Бейл хет-триком створив диво у Росії

Тривалий час єдиним голом залишався м'яч Джессі Лінгарда, забитий на старті поєдинку. Хавбек Манчестер Юнайтед до сьогоднішнього вечора не відзначався у матчах за збірну 1 022 дні – з листопада 2018-го, коли "постраждала" Хорватія. Варто зауважити, що Лінгард відсвяткував гол у стилі Кріштіану Роналду, який нещодавно перейшов у МЮ.

Після години гри Гарет Саутгейт втомився чекати на другий гол, тому випустив тріо лідерів Гріліша, Маунта і Кейна. Дуже швидко це дало результат. Хавбек Челсі заробив пенальті, а форвард Тоттенхема переконливо його реалізував. Невдовзі Лінгард оформив дубль, класно пробивши з лінії штрафного. Крапку поставив Букайо Сака, замкнувши подачу після розіграшу кутового.

Албанія наприкінці гри вирвала перемогу над Угорщиною завдяки голу Броя. "Орли" відразу піднялися на друге місце групи, яку зі стовідсотковими показниками очолює Англія. Однак другою Албанія протрималася лише кілька годин, адже Польща гостювала у Сан-Маріно і прогнозовано набрала три очки. Ба більше, "Кадра" влаштувала справжній погром, а Роберт Лєвандовскі організував феєрію за тайм. Форвард Баварії двічі забив сам та віддав результативну передачу, а на другу половину замість нього вийшов Адам Букса, який оформив хет-трик.

Північна Македонія доволі швидко виправдала статус фаворита матчу з Ісландією, відкривши рахунок вже на 12-й хвилині. На старті другого тайму Аліоскі подвоїв перевагу македонців, забивши свій десятий гол за збірну. Вочевидь, це розслабило команду, яка примудрилася втратити перемогу. Зауважимо, що рятівний гол за Ісландію забив Андрі Гудйонсен. Це лише другий матч за національну команду для сина Ейдура Гудйонсена – колишнього форварда Барселони, який вигравав з каталонцями Лігу чемпіонів у 2009 році.

Ліхтенштейн поки виключно програє, от і Румунія без проблем набрала три очки і наблизилася до другого місця на відстань одного залікового пункту. Німеччина приймала сенсаційного лідера секстету і сповна продемонструвала несправедливість такого становища. Підопічні Хансі Фліка буквально знищили Вірменію, забивши супернику шість "сухих" м'ячів. Команда Генріха Мхітаряна ще до перерви отримала чотири голи, а у другому таймі – ще три. Однак VAR скасував другий м'яч Тімо Вернера. "Бундестім" з 12-ма очками у активі піднялася на вершину групи J.