УКР РУС

ЧС-2022: боротьба за скандальну путівку триває – на рішення ФІФА подали апеляцію

29 липня 2022 Читать на русском

Еквадор все ще не може спокійно готуватися до Мундіалю в Катарі. Чилі не полишає спроб вибороти путівку на турнір у кабінетах.

Раніше ФІФА стала на бік Еквадора, відхиливши скаргу чилійців, які стверджували про наявність підроблених документів у захисника Байрона Кастільйо. Йому нібито сфальсифікували дату і місце народження (1998 рік замість 1995-го). Чилійці ще й стверджували, що насправді Кастільйо народився не в Еквадорі, як вказано у документах, а в Колумбії.

ФІФА визначила долю скандальної путівки на чемпіонат світу-2022 – офіційне рішення

"Ла Роха" не збирається так просто здаватися. Чилійська асоціація подала скаргу на вказане рішення ФІФА, повідомляє Goal.com.

"Ми повністю впевнені щодо висновків нашого розслідування. Абсолютно очевидно, що гравець використовує підроблений еквадорський документ. Тут на кону не просто місце на чемпіонаті світу, а весь принцип чесної гри", – заявив Хорхе Юнге (технічний секретар Асоціації футболу Чилі).

Якщо аргументи чилійців таки візьмуть до уваги і зарахують Еквадору технічні поразки у всіх 8-ми матчах кваліфікації, у яких грав Кастільйо, то саме Чилі посіла б прохідне місце на Мундіаль.

Нагадаємо, на ЧС-2022 збірна Еквадору потрапила в групу А, де її суперниками стануть Катар, Нідерланди і Сенегал.

Результати жеребкування ЧС-2022 – Уельс замість України у цікавій групі з найкращою сіткою і шансами на чвертьфінал