УКР РУС

ЧС-2018: Мікель зіграв із Аргентиною попри викрадення батька

3 липня 2018 Читать на русском

Батько капітана збірної Нігерії Джона Обі Мікеля Па Майкл був викрадений за кілька годин до заключного поєдинку групового етапу проти збірної Аргентини на чемпіонаті світу-2018.

"Я грав, поки мій батько був у полоні бандитів. Мені довелося стиснути зуби. За чотири години до старту поєдинку мені зателефонували й розповіли, що трапилося. Я був у хиткому емоційному стані, але потрібно було прийняти рішення.

Полон Кройфа, Ді Стефано та інші футбольні викрадення

Я не знав що робити, але розумів, що не можу підвести 180 млн нігерійців. Я замкнувся у собі та вийшов на поле представлять свою країну передусім. Навіть тренерам і працівникам федерації я не казав про те, відбувається, а в курсі справ було лише мале коло моїх друзів", – цитує Мікеля Bleacher Report.

Упродовж тижня тривала поліцейська операція з визволення Па Майкла Обі. Родина Мікеля звернулася до поліції, а правоохоронці розпочали таємну операцію. У понеділок вранці батько капітана нігерійців на ЧС-2018 був звільнений і відвезений до лікарні. Це викрадення стало вже другим для батька Джона Обі Мікеля. У 2011 році злочинці теж викрали його з вимогою викупу.

Нагадаємо, що збірна Нігерії поступилася аргентинцям (1:2) і не вийшла з групи, поступившись збірній Хорватії та "альбіселесте".