УКР РУС

Чотири дублі, хет-трик Кавані та по три голи на матч. Серія А. 19 тур. Підсумки

10 січня 2011

19 тур серії А вийшов не зовсім "каттеначівським". У десяти матчах було забито тридцять голів.

Сухими нічиїми завершилися лише зустрічі “К’єво” - “Палермо” та “Чезена” - “Дженоа” і трішки забракло, аби підтримати умовний девіз туру: “не менше трьох голів у матчі”, поєдинку “Барі” - “Болонья” - 0:2.

А найбільшу кількість голів — 8, глядачі побачили у матчі “Мілан” - “Удінезе”, який і став центральним у турі. Ці команди влаштували настільки веселі футбольні каруселі, що складалося враження, ніби це один із поєдинків Примери.

Розпочалося все із голу Антоніо ді Натале на 35 хвилині, проте під саму завісу матчу Пато відзначив своє повернення на поле після тривалої перерви забитим м’ячем і зрівняв рахунок.

Матч так і завершився внічию, щоправда не 1:1, а 4:4. Попри те, що “Мілан” жодного разу не вів у рахунку і зумів врятуватися завдяки голу Ібрагімовіча лише у доданий арбітром час, нічия стала закономірним результатом цього поєдинку, що й визнав наставник міланців Массіміліано Алегрі.

Вийшовши на заміну у складі "россо-неррі" Антоніо Кассано одразу ж віддав дві гольові передачі.

Пато і ді Натале, до слова, відзначилися дублями у цьому матчі , проте вони стали не єдиними “дублерами” у турі. По два м’ячі на свій рахунок записали також Аквафреска з “Кальярі” та Камбьяссо з “Інтера”.

Саме завдяки дублю Камбьяссо “Інтер" і здобув вольову перемогу у матчі з “Катанією”. Причому пропустили міланці аж на 71-ій хвилині, але два влучні удари Естебана впродовж п’яти хвилин не дозволили статися сенсації і ”Інтер” здобув три очки.

Ще одна вольова перемога сталася у поєдинку “Сампдорія” - “Рома” - 2:1. Попри те, що завдяки чудовим індивідуальним діям Мірко Вучініча гості вже на 18 хвилині вели в рахунку, генуезці зуміли зробити камбек. Щоправда після того, як “Рома” залишилася у меншості — був вилучений за фол останньої надії Жуліо Сержіо.

А довелося голкіперу рятувати “вовків” через прикру помилку захисника “Роми” Жуана, який дозволив вийти нападнику “Фіорентини” один-на-один із Жуліо Сержіо. “Долучився” Жуан і до другого голу у ворота своєї команди, через що і заслужив на звання невдахи туру.

Проте “Сампа” та “Інтер” не єдині команди, які перемогли, поступаючись по ходу зустрічі. Вольова перемога №1 належить “Фіорентині”, яка зуміла обіграти “Брешію” незважаючи на те, що до 72-ої хвилини поступалася з рахунком — 0:2. Саме тоді Джилардіно і відквитав один м’яч, а пізніше удари Сантани та Льяїча принесли флорентійцям перемогу.

Єдиною втіхою для “Брешії” може стати хіба те, що Алессандро Діаманті, який відкрив рахунок у матчі, забив найкрасивіший гол у турі.

А героєм туру, поза сумнівом, став нападник “Наполі” Едінсон Кавані. Три його голи у ворота надпринципового суперника - “Ювентуса” принесли перемогу неаполітанцям і не дозволили “Юве” перервати 10-річну безвиграшну серію — саме стільки туринці не можуть перемогти у Неаполі.

В цей вечір на полі була помітна лише одна команда, яка була одягнена у блакитні футболки. І окрім фактору домашнього поля у “блакитних” був ще один дуже вагомий козир — уболівальники. Така підтримка, яка була на “Сан Пауло”, навряд чи  була ще на якомусь іншому стадіоні Італії. Саме прихильники “Наполі” , які стали уболівальниками туру, гнали свою команду вперед, свистіли коли м’яч був у гравців “Ювентуса”, та й туман на полі був зовсім не туманом, а продуктом, виробленим димовими шашками.

У “Лаціо” вболівальники також непогані, однак їхня підтримка не дозволила “орлам” перемогти одного із аутсайдерів Серії А “Лечче”. Більше того, команда яка претендує на чемпіонство, поступилася у рідних стінах і саме поразка “Лаціо” стала несподіванкою туру. Після цього “Лаціо” опустився на третю сходинку і на два очки відстає від “Наполі”, що йде другим.

Лідером турнірної таблиці залишився “Мілан”, відрив якого від найближчого переслідувача складає чотири очки.

І насамкінець пропонуємо вам переглянути усі голи, які були забиті у 19 турі серії А.