УКР РУС

Чому Мірча Луческу - у безпрограшній ситуації перед грою з "Динамо"

29 квітня 2016 Читать на русском
Автор: Руслан Меженський

Незалежно від того, з яким рахунком завершиться 1 травня поєдинок лідерів чемпіонату України на "Арені Львів", наставнику "Шахтаря" все одно буде, про що сказати.

Б'юся об заклад, що на матч 24 туру "Шахтар" - "Динамо" наставник "гірників" Мірча Луческу не випустить основний склад. Більш того, майже впевнений, що з тих гравців, хто починав матч проти "Севільї" зі стартових хвилин, на поле проти киян вийдуть 1-2 людини. Максимум. На це є відразу кілька причин.

По-перше, основному складу "гірників" дійсно не завадить відновитися між матчами півфіналу Ліги Європи з "Севільєю". Адже ж матч-відповідь вже 5 травня. А поєдинок проти "Динамо" турнірного значення не має.

По-друге, не можна ж впускати чудовий привід ще раз вколоти принципового суперника. Мірча Луческу вже говорив про неповноцінність золотих медалей "Динамо" у чемпіонаті-2015/2016. Зможе говорити далі. І не підкопаєшся! Виграє "Динамо" у молоді гірників - скаже, мовляв, обіграли дублерів, невелика заслуга! А основному складу у першому колі 0:3 продули.

Дуель Ярмоленко і Срни 1 травня ми навряд чи побачимо.

Якщо ж новоспечені чемпіони з "Динамо" примудрилися втратити очки у грі з дублерами "Шахтаря", то приводів для "троллінгу" з боку опонента буде ще більше. Мовляв, не змогли обіграти навіть молодь! "А король-то - голий!"

Так і буде, ось побачите.

Вихід з цієї ситуації для "Динамо"? Він лише один. Варіант теж випустити на поле дублерів не підходить. Як-не-як, це буде перший матч у статусі чемпіонів. І по відношенню до уболівальників, яких буде чимало на "Арені Львів" не тільки в гостьовому фан-секторі, це було б негарно. Залишається лише вигравати, щоб не стати об'єктом насмішок.

Тест. Як добре ви пам'ятаєте успіхи українських клубів і футболістів в єврокубках?