УКР РУС

Чигринського не вабить перспектива повернутись до "Барси"

26 березня 2011

Захисник донецького "Шахтаря" Дмитро Чигринський в інтрев'ю "El Mundo Deportivo" прокоментував майбутню дуель проти каталонської "Барселони" в рамках плей-оф Ліги чемпіонів.

- Через десять днів Ви повернетеся до Барселони, але вже у футболці "Шахтаря". Які відчуття?
- Буду радий повернутися, зустрітися з новими друзями, але я не божевільний - розумію, що "Барса" - найкраща команда в світі. Їх дуже складно перемогти, але не неможливо - так що ми спробуємо. Для нас це не 1/4, а фінал Ліги чемпіонів.

- Як Ви будете грати з "Барселоною"? Атакуючи, як ви любите, або захищаючись щосили?
- Грати з "Барселоною" на атаках важко, а от хороший захист з контратаками може виявитися кращою зброєю.

- Як центрбеку, Вам доведеться протистояти Лео Мессі. Після 9 місяців тренувань з ним Ви відкрили секрет, як його зупинити?
- Такого секрету немає. Якщо знаєте, то скажіть мені. Він номер один, але все ж перемагає не один гравець, а вся команда.

- Ви днями сказали, що відхід з "Барси" був обумовлений Вашими помилками...
- Не хочу виправдовуватися, але було кілька чинників - передсезонна підготовка, травма, мовний бар'єр... До того ж, я втратив багато часу, поки не знайшов відповідні апартаменти. Стиль "Барселони" був відмінний у порівнянні з "Шахтарем" - якщо у нас я розганяю атаки, то там перший хід за Бускетсом, Хаві, Іньєстою.

- Які Ваші очікування від нового матчу на "Камп Ноу"?
- Коли фани "Барселони" дивляться на гру, а ви показуєте не зовсім те, чого від вас чекають - починається свист. У них немає терпіння. Про такий тиск з їхнього боку мені розповів Хаві, я раніше з таким не зустрічався. Це було непросто і вплинуло на мою гру. В Україні публіка більш терпляча.

- Який досвід було Вами винесено з "Барселони"?
- Багато чого. Досвід перебування в кращій команді світу, з Мессі, Іньєстою і Хаві. Це не передати.

- Вам всього 24 роки. Чи можете знову уявити себе у "синьо-гранатової" футболці?
- Це неможливо. У мене вже був цей шанс і я його втратив. До того ж, не варто забувати, що "Барселона" витратила багато грошей на мій трансфер.

- А як щодо інших чемпіонатів? Прем'єр-ліга, Кальчо...
- Зараз я щасливий в Донецьку. Команда в нас молода, швидко розвивається, і ми вперше в чвертьфіналі Ліги чемпіонів.