УКР РУС

Чигринський пригадав, як переходив у Барселону – трансфер під час фіналу Суперкубка УЄФА та вечері з Ібрагімовічем

7 травня 2023 Читать на русском

Колишній захисник Шахтаря та Барселони Дмитро Чигринський розповів, як відбувався його трансфер до каталонського клубу.

"За два дні до матчу за Суперкубок УЄФА президент Шахтаря запросив мене на вечерю з Луческу і сказав мені: "Після фіналу ти йдеш у Барселону. Але ми хочемо виграти титул". Я подумав, що не можу піти з розчаруванням, тому відчув ще більшу відповідальність. Я навіть не зупинявся, щоб задуматись про перехід до Барселони. Ми програли в додатковий час, але Барселоні було дуже складно. Я пишався командою.

"Гвардіола просив мене заспокоїтися": Чигринський зізнався, чому не зміг заграти у Барселоні

Гравці Шахтаря отримали срібні медалі, і гравці Барселони зробили для нас коридор. Коли я проходив повз, деякі люди обіймали мене і казали: "Ласкаво просимо до Барси, Дмитре". Це було приємно з їхнього боку. У мене були змішані почуття, якщо чесно. Поки ми були на полі, президент Шахтаря мені сказав: "Завтра ти їдеш до готелю Барселони, збирай речі. Все буде добре, дякую за все". Це було гідне прощання.

Все відбулось так швидко... Кожного разу, коли я заплющував очі, я бачив щось нове, це було схоже на калейдоскоп. Я навіть не встигав замислитися над тим, що відбувається. Я підписав контракт і поїхав одразу до збірної України, тому це було швидко і дивно. Я познайомився з командою на тренуванні в день матчу.

Поговорив з Хаві, який хвилювався за мене і поставив мені кілька запитань. Він навіть пожартував зі мною про синець, який ми поставили йому у фіналі. Все було дуже легко, атмосфера була дуже гарною. Я багато спілкувався з Максвеллом та Ібрагімовичем. Зі Златаном ми жили в готелі "Принцеса Софія" і іноді вечеряли разом. Я не водив машину, і Златан підвозив мене на тренування на своїй машині", – розповів Чигринський в інтерв'ю Relevo.

Нагадаємо, Чигринський перейшов у Барселону з Шахтаря за 25 млн євро у 2009-му і провів за каталонців 12 матчів. Вже за рік українець повернувся до "гірників" за 15 мільйонів.

"На жаль, Юрій п’є": від Аякса, Борусії Д і розмов з ван Галом – до алкоголізму, прізвиська "руссо" та забуття