УКР РУС

Чемпіонат Туреччини офіційно призупинений – наслідки побиття арбітра президентом одного з клубів

12 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Андрій Булеца

Турецька футбольна федерація вдалася до радикальних рішень після скандалу в матчі Анкарагюджю – Різеспор. Президент господарів Фарук Коджа побив рефері Халіла Мелера.

"Ми рішуче засуджуємо нелюдський і підлий напад порушників на Халіла Умута Мелера, арбітра ФІФА, після матчу Анкарагюджю – Різеспор. Ми уважно стежимо за станом здоров'я Мелера і бажаємо йому якнайскорішого одужання.

Арбітр рівня ЛЧ отримав у обличчя від президента клубу і пережив жорстоке лупцювання – він скандально судив Динамо

Сьогодні ця мерзенна атака була здійснена не лише проти Халіла Умута Мелера. Сьогодні цей нелюдський та мерзенний напад був скоєний проти всіх учасників турецького футболу. Всі, хто переслідував суддів та заохочував злочини проти суддів, є співучасниками цього мерзенного злочину. Безвідповідальні заяви президентів клубів, менеджерів, тренерів та телекоментаторів на адресу суддів підготували ґрунт для сьогоднішньої мерзенної атаки. Відповідальний за це неподобство той, хто постійно згадує деякі події, що відбулися багато років тому так, наче вони сталися сьогодні.

За погодженням з нашою державою проти винних і призвідників цього нелюдського нападу було порушено всі кримінальні справи, на які вони заслуговують. Відповідальний клуб, президент клубу, його менеджери та всі злочинці, які напали на Мелера, будуть покарані найсуворішим чином. За рішенням ради директорів Федерації футболу Туреччини матчі у всіх лігах перенесено на невизначений термін", – йдеться у офіційній заяві на сайті TFF.

"Я роздушу тобі голову". Арда Туран – головний бедбой футболу: бив арбітра, просив себе застрелити, мав Ердогана-свідка