УКР РУС

Челсі знає, як перемагати Реал: Україні треба вболівати проти… Мудрика

27 березня 2023 Читать на русском
СПЕЦПРОЕКТ
Автор: Павло Чубка

Баварія проти Манчестер Сіті – головне протистояння чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Але для українців куди більше значення матиме дуель Реала та Челсі.

Футбол 24 разом з партнером HLIBNY DAR пригадує історію протистоянь англійського та іспанського грандів, а також пояснює, чому краще вболівати за мадридців.

Хто виграє Лігу чемпіонів: є явний фаворит, Реал лише третій, у Мудрика обмаль шансів – прогноз суперкомп'ютера

Історія дуелей

До 2021 року команди провели усього 5 поєдинків. Розпочалось усе з фіналу Кубка кубків 1971-го, який складався з 2 матчів. Перший в Афінах завершився нічиєю 1:1, а двома днями пізніше відбулось перегравання. Точні удари Демпсі та Осгуда принесли "синім" перший єврокубковий трофей!

Суперкубок УЄФА 1998 року теж виграв Челсі. Усе вирішив гол Поєта за 7 хвилин до фінального свистка. Тріумфатор Ліги чемпіонів сенсаційно поступився володарю Кубка кубків.

Зарядись енергією футболу, переглядаючи довгоочікувані матчі Ліги чемпіонів разом із HLIBNY DAR. Напої бренду виготовлені на воді з артезіанської свердловини та з високоякісних спиртів класу "Люкс". Адже HLIBNY DAR – вибір тих, хто цінує не тільки якісний футбол, але й преміальний смак.

У 2013 та 2016 роках гранди зустрічались у Міжнародному кубку чемпіонів. Двічі сильнішими були "бланкос" (3:1, 3:2). Але з ковідного сезону 2020/21 колективи грають регулярно. Челсі тоді переміг у півфіналі. Гра у столиці Іспанії завершилась нічиєю 1:1, але у Лондоні господарі забили два м'ячі без відповіді.

Команда Андрія Луніна зуміла помститися торік, хоч була близькою до фіаско. Перемога 3:1 з хет-триком Бензема у першому матчі не віщувала біди. На Сантьяго Бернабеу було гаряче: Маунт, Рюдігер та Вернер, здавалось, вивели "синіх" у півфінал, але Родріго перевів гру у додатковий час, де відзначився ще й Бензема. За сумою двох матчів підопічні Анчелотті пройшли далі й у підсумку тріумфували, здолавши у фіналі Ліверпуль.

Найкращий сценарій для України

Цьогоріч жереб звів команди вже втретє поспіль. Фаворитами дуелі букмекери називають саме рекордсменів ЛЧ (аж 14 перемог у турнірі). Це хороший знак, адже це може допомогти Україні.

Річ у тім, що наша асоціація наступного сезону поки не отримала гарантоване місце у груповому етапі найпрестижнішого євротурніру. Але це можливо. Потрібно, щоб поточну Лігу чемпіонів виграла команда, яка здобуде путівку в наступну ЛЧ через свій чемпіонат. У такому випадку квота переможця ЛЧ перейде чемпіону 12 асоціації – Україні. Так Шахтар цього сезону завдяки Реалу потрапив у турнір напряму.

Манчестер Сіті, Баварія, Бенфіка, Реал і Наполі майже напевне забезпечили собі місце під сонцем у внутрішніх першостях. Українцям потрібно сподіватись на провал Челсі Михайла Мудрика.

Колектив Грема Поттера хоч і набирає позитивну динаміку в АПЛ, проте все ще йде 10-м. Відставання від зони ЛЧ чимале – 11 пунктів. Тож чи не останнім шансом Челсі потрапити у найпрестижніший євротурнір наступного сезону є цьогорічна перемога. Також не варто забувати про Мілан та Інтер, які йдуть 3 і 4 у Серії А і мають теоретичні шанси завершити чемпіонат поза першою четвіркою.

Команді Мудрика буде непросто. Спершу треба вибити Реал, а у півфіналі – переможця пари Манчестер Сіті – Баварія. Перший поєдинок мадридців і лондонців запланований на 12 квітня, матч-відповідь відбудеться шістьма днями пізніше.

Мастодонти проти нахабних та перспективних: які тренерські баталії нас очікують в 1/4 фіналу ЛЧ