УКР РУС

Челсі розгромив Мідлсбро та збільшив перевагу над Тоттенхемом

8 травня 2017 Читать на русском

У 36 турі АПЛ лондонці показали чемпіонський футбол в матчі з Боро (3:0).

Тоттенхем несподівано поступився Вест Хему, а тому сьогодні Челсі міг відриватися від переслідувача на 7 очок і фактично гарантувати собі спокій в останніх турах. Для Мідлсбро цей поєдинок також мав важливе значення – команда перебувала за крок від вильоту в Чемпіоншип.

Події розвивалися за прогнозованим сценарієм, господарі відразу заволоділи ініціативою. На 23 хвилині Фабрегас класно закинув м'яч у штрафний майданчик Боро, де Коста одним дотиком обробив м'яч, а іншим послав "круглого" поміж ніг голкіперу. "Аристократи" продовжили атакувати, що дозволило подвоїти перевагу. Алонсо після передачі Аспілікуети з гострого кута потужно пробив по воротах Гузана, а той вдруге пропустив гол "в будиночок".

У другому таймі "сині" повністю замкнули суперника на його половині поля, найбільше небезпеки виникало після дальніх ударів. Рахунок став розгромним на 65 хвилині завдяки зусиллям Фабрегаса та Матіча. Сеск елегантно відпасував партнеру по півзахисту, а той змусив Гузана ще раз пропустити поміж ніг. Лідер АПЛ легко довів гру до логічного завершення, так і не давши "червоно-білим" жодного шансу на гол престижу.

Таким чином, Челсі набирає 84 очки та формує комфортний гандикап перед Тоттенхемом, а Мідлсбро офіційно залишає вищий англійський дивізіон.

Англія. АПЛ, 36 тур

Челсі – Мідлсбро – 3:0

Голи: Коста, 23, Алонсо, 34, Матіч, 65

Турнірна таблиця АПЛ

, а також у Viber