УКР РУС

Челсі розгромив Сток Сіті, Ліверпуль здобув вольову перемогу над Лестером

30 грудня 2017 Читать на русском

В матчі 21 туру АПЛ Челсі розтрощив Сток Сіті, Ліверпуль здобув вольову перемогу над Лестером, Хаддерсфілд та Бернлі розійшлися нічиєю, Ньюкасл та Брайтон не змогли відзначитись голами, Борнмут на останніх хвилинах здолав Евертон, Суонсі здійснив камбек в матчі з Уотфордом.

Борнмут на останніх хвилинах здолав Евертон. На початк матчу Борнмут захопив контроль над м'ячем і поступово почав створювати загрозу біля воріт Пікфорда. Небезпечно пробивали Фрейзер та Френсіс, з ударом Вілсона впорався воротар. Але на 33 хвилині рахунок було відкрито, після передачі Кінга Фрейзер влучним ударом вразив ворота Евертона. Мерсисайдці після цього почали пробувати відігратись і на початку другого тайму їм це вдалось. Ніассе вивів Гуйє на зручну позицію і тому залишалось влучно пробити. Здавалось, що матч так і завершиться нічиєю, але іншої думки був Фрейзер. На 89 хвилині він у швидкій атаці пробив з лінії штрафного і рикошет від захисника дезорієнтував воротаря.

Ліверпуль здобув вольову перемогу над Лестером. Вже на 3 хвилині лиси відкрили рахунок, після помилки захисника м'яч переправили на Мареза, а Ріяд віддав в центр на Варді, якому залишалось влучити пробити в порожні ворота. Ліверпуль в першому таймі намагався зрівняти рахунок і створив купу моментів, проте з реалізацією були проблеми. А от в другому таймі Салах зумів зрівняти рахунок після класної передачі Мане п'ятою. Червоні продовжували атакувати і на 76 хвилині вийшли вперед. Мілнер зробив пас п'ятою на Салаха, мохаммед класно розвернувся, вийшов віч-на-віч з воротарем і пробив у ближній кут, встановивши остаточний рахунок в матчі.

Ньюкасл та Брайтон не змогли відзначитись забитими голами. Брайтон на початку гри заволодів м'ячем і пару нагод створив, але Дарлоу вступив у гру лише раз. Ближче до кінця тайму свої моменти створив і Ньюкасл, але їх атаки були також неточними. В другому таймі класний момент мав Гейл, але Раян надійно зіграв в цьому епізоді. Ньюкасл продовжував володіти м'ячем, але до небезпечних моментів справа не доходила і команди розійшлися нічиєю.

Суонсі здобув вольову перемогу над Уотфордом. Хоча початок матчу був не на користь лебедів, вже на 11 хвилині Каррільйо вивів Уотфорд вперед в рахунку. Уотфорд і далі володів перевагою в матчі, але більше забитих голів в першому таймі не було. Другий тайм проходив в атаках Суонсі, який намагався хоча б зрівняти рахунок. Захист Уотфорда стримував цей натиск аж до 86 хвилини, коли Айю після навісу МакБарні головою переправив м'яч у ворота. А за 4 хвилини Нарсінгх ударом з-за меж штрафного майданчика приніс перемогу Суонсі.

Хаддерсфілд та Бернлі розійшлися нічиєю. Гра розпочалась в рівній боротьбі, однак трохи згодом Хаддерсфілд почав все більше і більше захоплювати контроль над м'ячем. Непогані моменти були в Інса, Кванера і Хогга, але забити їм не вдалось. Бернлі відповів на це небезпечним ударом Дефура. Другий тайм проходив також за переваги Хаддерсфілда, але гострих моментів було небагато і команди розійшлися нульовою нічиєю.

Челсі не залишив каменя на камені від Сток Сіті. Вже на 9 хвилині рахунок був 2:0. Спочатку Рюдігер після навісу Вілліан відкрив рахунок, а трохи згодом Дрінквотер після відскоку вдало пробив. Челсі продовжив домінувати і на 23 хвилині Педро зробив рахунок розгромним. Сток Сіті виглядав безпомічно і перший гострий момент створив на 50 хвилині, Берахіно після навісу не зміг переграти Куртуа. А Челсі на 73 хвилині заробив пенальті за фол Камерона в штрафному майданчику і Вілліан збільшив розрив. А крапку в матчі поставив Дзаппакоста потужним ударом в нижній кут.

Псля цього туру Челсі набрав 45 очок і обігнав Манчестер Юнайтед, в якого гра в запасі. Ліверпуль завдяки перемозі набрав 41 очко і залишився на 4 місці. Бернлі втратив нагоду наздогнати Арсенал і залишився на 7 місці. Суонсі завдяки своїй перемозі набрав 16 очок і піднявся на 19 позицію. Борнмут піднявся на 14 місце після сьогоднішньої перемоги.

Чемпіонат Англії 2017/18, 21 тур

Борнмут – Евертон – 2:1

Голи: Фрейзер, 33, 89 – Гуйє, 57

Ліверпуль – Лестер – 2:1

Голи: Салах, 52, 76 – Варді, 3

Ньюкасл – Брайтон – 0:0

Уотфорд – Суонсі – 1:2

Голи: Каррільйо, 11 – Айю, 86, Нарсінгх, 90

Хаддерсфілд – Бернлі – 0:0

Челсі – Сток Сіті – 5:0

Голи: Рюдігер, 4, Дрінкватер, 9, Педро, 23, Вілліан, 73 (пен), Дзаппакоста, 88