УКР РУС

Челсі – Айнтрахт: анонс матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги Європи

9 травня 2019 Читать на русском

Лондонський Челсі прийме франкфуртський Айнтрахт у повторному півфінальному поєдинку Ліги Європи. Анонс та прогноз матчу читайте на "Футбол 24".

Челсі – Айнтрахт

9 травня, 22:00. Лондон, Стемфорд Брідж

Головний арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на "Футбол 24"

Челсі – Айнтрахт: передматчева прес-конференція Мауріціо Саррі

Підсумок зустрічі команд у Франкфурті-на-Майні тиждень тому хитнув шальки терезів у протистоянні на користь Челсі. Справа не лише в позитивному для Челсі результаті. Шанси "синіх" на вихід до фіналу підвищує не так виїзна нічия 1:1, як гра підопічних Мауріціо Саррі. Лондонці повністю переграли Айнтрахт і лише дивом не привезли з Німеччини два-три м'ячі гандикапу.

Позитивом Челсі зарядився і на вихідних. "Пенсіонери" спокійно розібралися із Уотфордом (3:0) і за тур до кінця чемпіонату гарантували собі місце в зоні Ліги чемпіонів. Здавалося б, тоді перемога в Лізі Європи не така вже принципова для хлопців із Західного Лондона. Та тріумф у європейському турнірі, хай і другому за рангом, може скрасити враження від неоднозначного сезону під орудою Саррі. Італійця по ділу багато критикували преса та вболівальники, але тепер він дуже близький до того, щоб відповісти недоброзичливцям трофеєм. Має свій інтерес у перемозі в ЛЄ і Еден Азар. Лідер "синіх", імовірно, проводить останні тижні в таборі команди й може красиво завершити 7-річний етап кар'єри в Британії.

А ось психологічний стан гравців Айнтрахта викликає занепокоєння. "Орли" в неділю пропустили 6 м'ячів від леверкузенського Байєра за 36 (!) хвилин. Ця гнітюча поразка не тільки боляче б'є по почуттю власної гідності, а й ставить під запитання фініш франкфуртців у топ-4 Бундесліги. Поки команда Аді Хюттера займає саме четверту сходинку в таблиці, та календар "грає" проти неї. У двох заключних турах чемпіонату Айнтрахту доведеться зіграти з непередбачуваним Майнцем і самою Баварією.

Перспективи доволі сумні. Тепер вихід до фіналу Ліги Європи та перемога там стали для Франкфурта доречнішими, ніж тиждень тому. На лихо другий матч 1/2 фіналу Айнтрахту доведеться зіграти в гостях. Так, після дискваліфікації повернеться Анте Ребіч, якого не вистачало в першому поєдинку, але виключно його класу для підсумкового успіху буде замало. Айнтрахту потрібен справжній подвиг, аби перемогти. Зі своїм попереднім клубом – швейцарським Янг Бойз – Хюттер умів підносити подібні сюрпризи. Залишається сподіватися, що цю якість він забрав із собою до Франкфурта...

Цікаві факти

– зустріч у Лондоні стане дуеллю найкращих бомбардирів Ліги Європи сезону 2018/19 – Жиру (10 м'ячів) та Йовіча (9 голів)

– Челсі – єдина команда на півфінальній стадії, яка вже перемагала в турнірі (2013 рік)

– натомість Айнтрахт здобув Кубок УЄФА в сезоні 1979/80

Кадрова ситуація

Не зіграють: Рюдігер, Ампаду, Канте, Ван Гінкель, Хадсон-Одой – Тавата

Під питанням: Штендера, Аллє (обидва – Айнтрахт)

Орієнтовні склади команд

Челсі: Кепа – Аспілікуета, Крістенсен, Луїс, Емерсон – Жоржінью, Ковачіч, Лофтус-Чік – Педро, Азар, Жиру

Айнтрахт: Трапп – Абрахам, Хасебе, Фаллетт – да Коста, Фернандес, Роде, Костіч – Гачіновіч – Ребіч, Йовіч

Прогноз "Футбол 24": 2:1

Слід очікувати, що Челсі з перших хвилин спробує закрити Айнтрахт на його половині поля. Якщо "сині" заб'ють швидкий м'яч, то франкфуртці можуть "посипатися". Натомість уважна гра біля власних воріт, активний пресинг і швидкі контратаки можуть стати козирем "орлів". Нинішній Челсі схильний занадто захоплюватися контролем м'яча та нагнітанням ситуації на підступах до воріт суперника, які можуть фатально закінчитися. Айнтрахт точно не гірший за Бернлі чи Вулверхемптон, тому здатен покарати лондонців за сумнозвісний "Саррібол".

Найкращі камбеки плей-офф Ліги чемпіонів