УКР РУС

Чехія мінімально переграла Нігерію

6 червня 2018 Читать на русском

Товариський матч між чехами та учасниками цьогорічного Мундіалю завершився мінімальною перемогою суперників України по Лізі Націй.

Товариські матчі 2017/18
завершено
-

Чехія у минулому матчі серйозно зганьбилася, отримавши від збірної Австралії найбільшу поразку в історії (4:0). Нігерійці ж, хоч і програли Англії на Вемблі кілька днів тому, запам'яталися яскравим другим таймом. Здавалося, африканці розвинуть свою гру – однак не все сталося, як гадалося.

Наші суперники по Лізі Націй зробили висновки з поразки австралійцям. Проти Нігерії підопічні Карела Яроліма обрали максимально неприємну тактику, високо пресингуючи та не даючи часу на прийняття рішень. Чехи не цуралися грати жорстко, що, зрештою, призвело до захоплення ініцативи у грі. Виконуючи багато навісів з флангів, вони розхитали оборону нігерійців та вийшли вперед на 25-й хвилині, коли Калас після кутового опинився першим на добиванні з удару Югаса. Через п'ять хвилин чехи могли подвоїти свою перевагу, вискочивши в контратаку 2 в 2, однак Патрік Шик запоров вихід один на один, пробивше вище воріт!

Тут же нігерійці могли і покарати: на 30-й хвилині Ігало під кутом вийшов на ударну позицію та з меж штрафного пробив у ближню дев'ятку, однак голкіпер витягнув цей удар. Загалом же, нігерійці більше займалися спробами налагодити контроль м'яча, що вкупі з агресивною тактикою чехів призводило до частих стандартів. Чехія постійно помилялася при них – так, на 28-й хвилині оборонці зовсім забули про Балогуна, який з кількох метрів пробив вище воріт. Втім, більша частина подач у нігерійців пішла у молоко.

Другий тайм цілісним не вийшов. Чехи перейшли на стримуючу тактику, яка також гарно вдавалася: Нігерія контролювала м'яч у центрі, Івобі виконував довгі поперечні проходи, однак рух вперед був обмежений. Коли ж він вдавався – все зводилося до подач з флангу, які безжалісно поров Ідову.

Потім пішов дощ з грозою, який призупинив гру, а потім погіршив стан поля. На ньому стало ще більше боротьби, що грало на руку збірній Чехії. По-справжньому класного моменту Нігерія так і не створила, а от чехи могли поставити крапку в матчі на 78-й хвилині – втім, Барак з-за меж штрафного пробив вище. Потім пішли заміни, експерименти та сумбур, який, зрештою, не завершився до самого кінця матчу. Арбітр фінальним свистком зафіксував мінімальну перемогу Чехії над учасником Чемпіонату світу-2018.

Товариські матчі

Чехія Нігерія 1:0

Голи: Калас, 25