УКР РУС

"Був один тир, і той згорів, більше нічого нема", – український чемпіон розкрив причини свого провалу на Олімпіаді

2 серпня 2021 Читать на русском

Дворазовий чемпіон Європи Павло Коростильов розповів про рівень розвитку стрілецького спорту в Україні.

"З підготовкою наче більш-менш було все добре. Виходить, у нас тільки збір був два тижні в Польщі. Ми потім повернулися в Україну й там ще тиждень готували екіпірування. Одне тільки тренування – і ми сюди приїхали. У нас же такий вид спорту, що за два тижні ти не підготуєшся. Треба за півроку, за рік готуватися.

А в нас в Україні що? Вже всьо! Один тир, який був, згорів, і більше нічого нема. Ну, є, але... У Львові був тир олімпійської підготовки. Там були всі тири: відкриті, закриті, з трьома-чотирма дистанціями. А я зараз у Львові, виходить, 10 метрів треную в одному місці, потім їду на "Динамо" через усе місто, на 25 метрів. І оце туди-сюди їздити вічно – трошки не то.

Теміров побореться за медаль, сенсація Кохана і невдача у стрільбі – результати десятого дня Олімпіади

Я, якщо чесно, вже стільки разів про це говорив. Я ж не один про це кажу, просто один раз так сказав, що краще б я того не говорив... Це вже зсередини б'ється. Стільки років, з самого дитинства, ще в мене батьки ходили на СКА. Мама була вагітною мною – я вже був там, на стрільбищі.

Щодо Парижа за три роки, тяжко сказати – чи готовий я, чи ні. Буде тир – тоді будемо говорити. Не буде тиру – будемо проводити двотижневі збори перед Олімпійськими іграми. Ну що вони зроблять? Ну добре, потренуємся, піднімемо свій трошки результат... Те, що зараз сталося у нас зі стрільбою на Олімпійських іграх – не найкращі показники", – цитує Павла Коростильова Суспільне.

Нагадаємо, Коростильов не зміг пробитись до фіналу в стрільбі зі швидкісного пістолета з 25 метрів. Раніше, у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів українець посів 4-е місце.

"Гітлер помахав мені рукою": культовий чемпіон Олімпіади страждав від расизму, змагався з конями і мотоциклами