УКР РУС

Бундесліга. 8 тур. Підсумки

20 жовтня 2010

"Майнцу" не підкорився абсолютний рекорд Бундесліги, "Борусія" на вершині турнірної таблиці, Рольфес реанімував "Байєр", а Ґомес та Тимощук "Баварію". Згадуємо основні події восьмого туру Бундесліги.

Неабсолютний рекорд: "Майнц" - 7 перемог
Здобувши сім поспіль перемог на старті сезону, "Майнц" тим самим повторив рекорд Бундесліги, який до того встановили "Кайзерслаутерн" та "Баварія". І якою ж близькою до абсолютного рекорду Бундесліги була чудова команда Томаса Тухеля! В матчі проти "Гамбурга" у "Майнца" було достатньо нагод для того, щоб забити переможний м’яч. Проте ані Холтбі, ані Шюрле, ані їх партнери не змогли ними скористатися. Особливо шкода Льюіса Холтбі. Якби він у середині другого тайму таки зумів забити гол після того, як утік віч-на-віч із Ростом майже із центрального кола, розібравшись із опонентами аля-Зідан, "Майнц" перемоги б, мабуть, уже не випустив. Проте Рост удар Холтбі парирував, а невдовзі після цього "Гамбург" забив єдиний і переможний м’яч у грі. Незважаючи на те, що рекорд у вісім перемог "Майнцу" не підкорився, віддамо належне Томасу Тухелю. Тренер продовжує будувати команду, яка вже встигла стати відкриттям цього чемпіонату. "Майнц" сповідує красивий атакувальний футбол, часом зачаровуючи своїми комбінаціями, а це безумовно важливіше за будь-які рекорди.

Команда: Борусія Д
Обійти "Майнц" у турнірній таблиці вдалося дортмундській "Борусії". Підопічні Юрґена Кльопа, стартувавши у Бундеслізі із домашньої поразки "Байєру", провели неймовірну серію із семи перемог поспіль, остання з яких — у дербі проти "Кельну". Тепер завдяки кращій різниці забитих та пропущених м’ячів Дортмунд перший у чемпіонаті Німеччини. Подібну серію "Борусія" видала у другому колі минулого сезону, проте згодом таки не витимала темпу, який сама ж задала. Схоже цього разу команда, вже загартована минулорічним спадом, здавати позицій не збирається. Тим паче традиційний господар вершини турнірної таблиці Бундесліги "Баварія" стартував провально.

Герої: Маріо Ґомес та Анатолій Тимощук
Нічого собі матч видали Маріо Ґомес та Анатолій Тимощук! Маріо раптово вистрелив у ситуації, коли від "Баварії", м’яко кажучи, явно не чекали феєрії. Із трибуни за матчем команди спостерігали не лише Руменіґґе та Хьонес, а й Роббен, ван Боммель, ван Буйтен, Рібері, Оліч та Клозе! На лаві запасних в цей час також сиділи Демікеліс та Швайнштайгер. На полі "Баварія" грала у такому складі, в якому, мабуть, більше не гратиме. Хоча проблем із "Ганновером" у мюнхенців не виникло жодних! Маріо Ґомес був просто нестримний у цьому матчі. Він і забивав, і віддавав, і марнував. Хет-рик футболіста справді заслужений. Хоча Ґомес навряд чи феєрив би так у атаці, якби не гра в обороні Анатолія Тимощука. Український футболіст грав у суботньому матчі на позиції центрального захисника (!!!) і відіграв матч, близький до ідеального. Навіть забити міг після кутового, проте не влучив у рамку. Між іншим, Тимощук та Ґомес у цьому матчі отримали від Kіcker найвищі оцінки за всю історію своїх виступів у "Баварії" — в Анатолія 2,5, Маріо заробив 1 (найвищий бал у шкалі) .

Рятівник: Сімон Рольфес
Триває 69-та хвилина матчу "Вольфсбург" - "Байєр". Господарі ведуть в рахунку 2:0, Леверкузену у цьому поєдинку мало що вдається, Юп Хейнкес логічно вирішив надати трохи ігрового часу Сімону Рольфесу, який пропустив майже рік без футболу через травму коліна (якщо хтось забув, то саме Рольфес, а не Хедіра, мав грати на мундіалі в середній лінії Бундестіму разом із Швайнштайгером). До цього матчу Сімон зіграв лише три гри в сезоні, тричі виходячи на заміну. І за 20 з лишнім хвилин Рольфес зумів стати справжнім рятівником "Байєра". Півзахисник "Байєра" спочатку забив гол після навісу Артуро Відаля, потім заробив для чилійця пенальті, а ще через сім хвилин знову забив головою після подачі з корнера Йоргенсена.

Дебют: Єнс Келлєр
Єнс Келлєр став шостим тренером "Штутгарта" за останні п’ять років. До цього із командою працювали Крістіан Ґросс (10 місяців), Маркус Баббель (8 місяців), Армін Фе (21 місяць), Джовані Трапатоні (7 місяців) та Матіас Заммер (11 місяців). Тобто більше року у команді лише Арміну Фе вдалося протриматись. Керівництво клубу поки що не дало відповіді на питання чи залишиться колишній помічник Ґросса працювати далі, чи до команди запросять когось іншого. Після матчу із "Шальке", який став дебютним для Келлєра на посаді в.о. головного тренера, "Штутгарт" виглядав краще за господарів, проте втратив перемогу наприкінці матчу. Цілком ймовірно, що після матчу із "Санкт-Паулі", який відбудеться у наступному турі, знатимемо напевне, чи залишиться Келлєр, чи керіництво запросить більш знаного тренера.

Дуель: Сахін проти Подольскі
Цікаве протистояння вималювалось у матчі "Кельн" - "Борусія". Лукас Подольскі, зрівнявши рахунок, красномовним жестом нагадав Сахіну підсумок поєдинку Німеччина - Туреччина (3:0), в якому брали участь обидва футболісти. В свою чергу Сахін, забивши переломний гол, вирішив також підшкильнути Лукаса. Нурі, святкуючи забитий гол, торжественно проїхався на колінах перед самим носом у Полді. Після цього, обох гравців ледь заспокоїли..

Гол: Зверніть увагу на забитий м’яч Мехмета Екісі