УКР РУС

"Була б копією дідуся, але без матів": онука Кварцяного планує стати головним тренером

25 листопада 2023 Читать на русском

Фітнес-тренер жіночої команди Металіста 1925 та дівочої збірної України U-17 Анастасія Кварцяна розповіла про своє футбольне життя.

"Я працюю тренером із фізичної підготовки. Мій напрямок – підготувати футболісток до основної роботи. Я їм проводжу різні активації, аеробіку, коли це потрібно, розминку, бігові вправи, заняття з м'ячами.

Легендарний український клуб пропустить ще один сезон, – джерело

Я з дитинства люблю футбол і ще в дитячому віці завжди казала, що стану головним тренером. Але це важка робота. Поки мені подобається бути тренером з фізичної підготовки, там також є куди рости. І, можливо, з роками я дійду до посади головного тренера. Було б цікаво спробувати себе у цій справі.

Мені дуже хочеться, щоб в моєму рідному місті Луцьк відродилася ФК Волинь. Я не впевнена, що відразу повернуся туди і буду працювати в чоловічій команді, але була б не проти спробувати себе у жіночій. Головним тренером чоловічої команди себе не бачу – там є кому працювати із чоловіків. Мені комфортніше бути головним тренером жіночої команди.

Дідусь славився своїми різкими висловлюваннями на адресу футболістів. Я також доволі емоційна, але в жорстких висловлюваннях, напевно, стримувалась би. Але не завжди. Мене теж може прорвати. Футбол – це емоційна штука, і не завжди можна стримати себе в руках. Думаю, що гени дідуся в мене присутні. Думаю, на прес-конференціях, я була б спокійніша, а на полі, можливо, була б і копією дідуся, але без матів. На футболісток я б кричала, але без нецензурної лайки", – сказала Кварцяна в інтерв'ю Українському футболу.

Нагадаємо, Волинь взяла паузу у виступах після повномасштабного вторгнення росіян, а влітку взагалі була виключена з ПФЛ, адже не подала заяву про продовження тимчасового призупинення участі у змаганнях сезону 2023/24 та не сплатила членські внески.

"Носилися з цими бронежилетами Кварцяного, як сайгаки": пенальті від Баллака, 1:7 від Динамо, Вацко-футболіст