УКР РУС

Британські ЗМІ про матч Реал – Ліверпуль: Цинічний Рамос, Нічне жахіття Каріуса та Романтиці тут не місце

27 травня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" підготував огляд британських ЗМІ про фінальний матч Ліги чемпіонів сезону 2017/18 між мадридським Реалом і англійським Ліверпулем, у якому тріумфували "вершкові".

The Telegraph: Шеф-цинік Рамос і Wondergoal Бейла, який розбив серця, завершили квест Ліверпуля

Оглядачі The Telegraph із притаманною англійцям іронією зазначили, що київський фінал був вечором Гарета Бейла. Мовляв, усі його спроби забити Ліверпулю обов'язково завершилися б взяттям воріт, а в ситуаціях, де це було б неможливим, у нагоді став би Каріус.

Видання віддає належне валлійцю: це четвертий фінал ЛЧ для Бейла за 5 років у Мадриді, але він вперше затьмарив усіх, навіть Роналду. Перший гол вінгера вони взагалі вважають гідним будь-якого з 13-ти тріумфів Реала в Кубку чемпіонів. Другий же – складова іншої, протилежної історії цього вечора.

Реал – Ліверпуль: Клопп і Зідан закономірні, трагедія Каріуса і Салаха, найкращий гол року, вічні рекорди і сенсаційне зізнання Роналду

Події цього матчу, на думку The Telegraph, голкіпер Ліверпуля Лоріс Каріус ніколи не зможе забути. Більше того, "червоні", вочевидь, змушені будуть попрощатися з ним уже незабаром. Подарунок для Бензема, якому німець просто скинув м'яч на ногу, а також пропущений удар із 40 ярдів від Бейла дали зрозуміти, що Ліверпуль трофей не виграє.

Хай мерсисайдцям і важко було претендувати на перемогу з такою грою голкіпера, та ще важче це було зробити без Мохамеда Салаха. Гольова машина Ліверпуля покинув поле в першому таймі після зіткнення з великим шеф-циніком Мадрида Серхіо Рамосом. Фол капітана "вершкових" англійці вважають грубим, але не впевнені, що колись стане відомо, чи усвідомлював центрбек Реала, чим обернеться це порушення правил. Та результат, зрештою, відомий.

The Guardian: Ліверпуль іде на дно завдяки діаманту Бейлу, дзюдо від Рамоса

Видання The Guardian написало про епічний вечір із розмаїттям сюжетних ліній, хрест, який доведеться нести Каріусу все життя, бісіклету Гарета Бейла та сльози Мохамеда Салаха.

Два м'ячі, звання MVP поєдинку, в якому він не грав до 61-ї хвилини, акробатичний політ всього через 2 хвилини після виходу на поле та входження до історії Ліги чемпіонів із одним із найвидовищніших голів – персональний тріумф валлійського вінгера мадридців.

Реал – Ліверпуль: найкращі миттєвості фіналу Ліги чемпіонів у Києві

Та сюжет був би неповним, якщо не згадати про Лоріса Каріуса, який став небезпекою для власної команди в цей вечір – на його совісті два пропущених м'ячі. Він усе зрозумів сам: безцільно блукав полем після фінального свистка – сам, наче з потьмареним розумом, очевидно зламаний ментально. Каріус попросив вибачення у вболівальників, а ті нагородили його аплодисментами.

Але Ліверпуль довіку шукатиме відповіді на кілька запитань. Що сталося б, якби німець не вирішив перетворити вечір на персональне випробування? Що було б, якби Салах не покинув поле через травму вже за півгодини? Оглядач The Guardian пише, що Серхіо Рамос заламав руку єгиптянину, а потім кинув того в стилі дзюдо. Відеоповтори епізоду, на думку англійців, доводять, що капітан Реала планував завдати важкої травми Салаху. Тим не менше, саме після цього епізоду Ліверпуль втратив свою гру. Вони так і не змогли перебудуватися після втрати найкращого голеадора. Травма єгипетського вінгера – момент, після якого "червоні" перестали бути небезпечними.

Daily Mail: Суперсаб Бейл, жахливі помилки Каріуса, рання втрата Салаха

На думку видання Daily Mail, банальної надії на успіх Ліверпуля було замало для перемоги. Радість від футболу, який вони демонструють, атакувальні сплески атакувальної лінії, що шокували провідні команди зі всього континенту – все це на якомусь етапі, здавалося, принесе шостий Кубок чемпіонів для "червоних". Навіть у Києві витав цей дух.

"Червона доріжка" для Реала

Та мадридський Реал вирішив не потурати романтичним забаганкам і просто здобув трофей. Це була прогнозована кінцівка відразу після того, як Салах травмувався у силовій боротьбі з Рамосом, коли, на думку Daily Mail, іспанець неприродньо впав на єгиптянина після силового захоплення. Галактікос знайшли рецепт придушення юнацького ідеалізму.

Тим не менше, "Пошта" чи не єдиною з англійських видань назвала вирішальний поєдинок у столиці України приголомшливим фіналом із абсолютно незбагненним сюжетом. Головним же підсумком екстраординарного протистояння є те, що керманич Реала Зінедін Зідан приєднався до Карло Анчелотті та Боба Бейслі в статусі найуспішніших тренерів в історії турніру.

Дивіться відео голів і огляд матчу Реал – Ліверпуль. Також Зінедін Зідан на післяматчевій прес-конференції прокоментував перемогу своїх підопічних . Головний тренер Ліверпуля Юрген Клопп теж поспілкувався з пресою після поєдинку. Більшість оглядачів звертають увагу на слабку гру "червоних" після того, як поле через травму покинув Мохамед Салах, який зазнав ушкодження у боротьбі із Серхіо Рамосом.