УКР РУС

Рома здобула вольову перемогу над Ювентусом, Мілан розгромив Кальярі, Наполі переграв Лаціо

1 серпня 2020 Читать на русском

В рамках завершального туру Серії А відбулось 4 матчі. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол24".

Чемпіонат Італії 2019/20, 38-й тур

Брешія – Сампдорія – 1:1

Голи: Торрегросса, 48 (пен) – Леріс, 41

Нереалізований пенальті: Квальярелла, 27

Вилучення: Аскілдсен, 90+2 (друга жовта)

Ювентус – Рома – 1:3

Голи: Ігуаїн, 5 – Калініч, 23, Перроті, 43 (пен), 52

Мілан – Кальярі – 3:0

Голи: Клаван, 1 (автогол), Ібрагімовіч, 55, Кастільєхо, 57

Нереалізований пенальті: Ібрагімовіч, 44

Наполі – Лаціо – 3:1

Голи: Руїс, 9, Інсіньє, 54 (пен), Політано, 90+3 – Іммобіле, 23

Брешія приймала Сампдорію. Генуезцям зона вильоту не загрожувала, а Брешія вже вибула у нижчий дивізіон, тож ніякого турнірного значення цей поєдинок не мав. На 27-й нагоду відкрити рахунок з пенальті змарнував Квальярелла. Після цього команди обмінялись кількома небезпечними моментами і під завісу тайму гостям таки вдалось вийти уперед. Це Леріс завдав шедеврального удару з дальньої дистанції.

Роналду остаточно втратив шанси на "Золотий бутс-2020" – Іммобіле став найкращим бомбардиром Європи

По перерві був призначений ще один пенальті, але цього разу у ворота господарів – його реалізував Торрегросса. До кінця матчу команди виглядали рівними, але у компенсований час генуезці залишились у меншості. Гравці Брешії одразу кинулись у атаку, але забити не вистачило часу. Фінальний свисток зафіксував нічию. Через цю нічию Сампдорія завершила сезон на 14-му місці першості, натомість Брешію на 18-му чекає Серія Б.

Рома завітала у гості до Ювентуса. У господарів швидкий гол забив Ігуаїн, а у "вовків" після кутового на 23-й відзначився Калініч. Під завісу тайму римляни вийшли уперед завдяки пенальті, який реалізував Перотті. Після перерви перевагу закріпив той же Перотті, записавши на свій рахунок дубль. Ювентус намагався відігратись, але захист суперника успішно відводив усі загрози до кінця матчу. Таким чином Ювентус фінішував на першій сходинці турнірної таблиці, а Рома на 5-му місці першості.

Мілан на Сан-Сіро приймав Кальярі. На 11-й хвилині Леау пробив у стійку, але м'яч рикошетом влучив у Клавана та влетів у сітку. А під завісу тайму, через майстерний сейв голкіпера, пенальті не вдалось реалізувати Ібрагімовічу. По перерві Златан, гарним ударом під перекладину, зумів реабілітуватись – 2:0. Невдовзі остаточного розгрому острів'янам завдав Кастільєхо, який у межах штрафного майданчика пробив із розвороту. Впевнена перемога "россонері". Таким чином Мілан завершив сезон на 6-ій сходинці турніру, а Кальярі фінішував 13-м.

Лаціо на виїзді зустрічався із Наполі. На 9-й хвилині Руїс, точним ударом в ліву дев'ятку, вивів неаполітанців уперед. Але довго радіти господарям не судилось – Чіро Іммобіле на 22-й зрівняв рахунок. Команди пішли на перерву із нічийним рахунком. У другому таймі неаполітанці вийшли уперед завдяки пенальті, як реалізував Лоренцо Інсіньє. А у компенсований час перевагу збільшив Політано. Через цю поразку Лаціо не зміг обігнати Аталанту і піднятись на третю сходинку турнірної таблиці, тому фінішував четвертим натомість Наполі посів сьому сходинку чемпіонату.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ