УКР РУС

Бразилія вирвала перемогу над Перу, Уругвай сенсаційно програв Еквадору, Аргентина розбила Болівію: відбір ЧС-2026fire

13 вересня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У Південній Америці відбувся черговий тур відбору за вихід на чемпіонат світу 2026 року. Читайте звіт про дуелі латиноамериканських збірних та дивіться відеоогляд поєдинків на "Футбол 24".

ЧС-2026, кваліфікація. Південна Америка, 2-й тур

Перу – Бразилія – 0:1

Гол: Маркіньйос, 90

Болівія – Аргентина – 0:3

Голи: Енцо Фернандес, 31, Тальяфіко, 42, Гонсалес, 83

Вилучення: Р. Фернандес, 39 (Болівія)

Еквадор – Уругвай – 2:1

Голи: Торрес, 45+5, 61 – Каннобіо, 38

Нереалізований пенальті: Валенсія, 50

Венесуела – Парагвай – 1:0

Гол: Рондон, 90+3

Чилі – Колумбія – 0:0

Бразилія з нереалізованим пенальті та дублем Неймара розтрощила Болівію, Уругвай здолав Чилі: відбір ЧС-2026

Бразилія на виїзді з величезними проблемами здолала Перу. Рафінья вивів "селесао" вперед вже на початку зустрічі, вдало зігравши на добиванні, але гол було скасовано через офсайд. В середині тайму чудовим ударом головою забив Рішарлісон, але знову невблаганний VAR угледів положення поза грою. Гості тиснули протягом усього матчу, але ще раз забити змогли лише на останній хвилині – Неймар закрутив з кутового, а Маркіньйос переправив сферу у сітку. Бразилія набрала 6 очок і йде першою.

Аргентина без Мессі на виїзді розгромила Болівію. Поєдинок був складним для чемпіонів світу через непрості умови, адже Болівія розташована у високогір'ї. Але перший тайм завершився успішно для Аргентини – Енцо Фернандес замкнув передачу Ді Марії з флангу. Болівія ще й залишилась у меншості до перерви, а аргентинці забили вдруге – Ді Марія навісом зі штрафного знайшов голову Тальяфіко. Під кінець зустрічі Ніколас Гонсалес поставив крапку, вколотивши м'яч у ближній кут.

Уругвай сенсаційно програв Еквадору. Гості вийшли вперед наприкінці тайму, але піти на перерву переможцями не змогли – Торрес після навісу з кутового встиг "забити у роздягальню". Після відпочинку Еквадор заробив право на пенальті, але Валенсія не влучив у ворота. Згодом Торрес оформив дубль і господарі довели гру до перемоги.

Венесуела дотисла Парагвай вже у доданий час. До слова, Джохан Хуліо забив в середині другого тайму, але арбітр зафіксував фол в атаці. Тож героєм матчу став Рондон, який з пенальті покарав суперника за гру рукою.

У ще одному матчі Чилі і Колумбія розійшлись миром. Господарі могли вийти переможцями у цьому протистояння, але їхній гол в середині другої сорокап'ятихвилинки не було зараховано через офсайд.