УКР РУС

Бразилія розгромила Венесуелу, вражаючий гол Колумбії як заявка на премію Пушкаша – розкішний старт Копа Амеріка-2021

14 червня 2021 Читать на русском

У Бразилії 14 червня стартувала Копа Амеріка-2021. Звіт про перші поєдинки читайте на "Футбол 24".

Копа Амеріка-2021. Група В, 1 тур

Бразилія – Венесуела – 3:0

Голи: Маркіньйос, 23, Неймар, 64 (пен), Габігол, 89

Колумбія – Еквадор – 1:0

Гол: Кардона, 42

Турнір повинен був відбутися ще у 2020-му, але організатори вирішили перенести Копа Амеріка через пандемію коронавірусу. Але цьогоріч Копа знову опинилася під загрозою зриву – спершу право на проведення матчів втратила Колумбія, а за 2 тижні до старту турнірі це право позбавили й Аргентину. В екстреному порядку господарем всіх поєдинків призначили Бразилію – попри низку протестів та погрози бойкоту турніру Копа Амеріка все ж стартувала.

Нідерланди – Україна: Ярмоленко з голом турніру пише історію, райський футбол на старті Євро-2020 – Шевченко винен

У першому матчі зійшлися Бразилія та знекровлена COVID-19 Венесуела. У стартовому складі пентакампеонів вийшов екс-півзахисник Шахтаря Фред, а підопічні Тіте відкрили рахунок на екваторі першого тайму. Маркіньйос відмінно зорієнтувався у воротарському майданчику Венесуели і переправив м'яч сітку. Бразильці мали ще моменти, але забили тільки після того, як Неймар реалізував пенальті, призначений за фол проти Даніло. 67-й гол Нея за збірну Бразилії – до легендарного Пеле ще 10 м'ячів.

Крапку в матчі поставив Габігол, який грудьми замкнув подачу Неймара. Форвард елегантно спрямував м'яч у ворота, встановивши остаточний рахунок. 3:0 – Бразилія розпочала з розгрому і очолила групу В.

В іншому поєдинку зустрічалися Колумбія та Еквадор. Тут все вирішив єдиний гол, забитий наприкінці першого тайму. Його автором став Едвін Кардона, але уваги заслуговує розкішний розіграш штрафного – 5 передач у дотик та удар у дальній кут воріт. Це потрібно бачити і показувати, як треба розігрувати стандарти. 1:0 – колумбійці стартували з перемоги та разом з Бразилією очолюють групу В з трьома очками.

"Миколенко залишається в Динамо": претензії до Шеви і три ключові винуватці поразки – реакція на драму в Амстердамі