УКР РУС

Вест Хем без Ярмоленка розгромив Борнмут, Челсі втратив перемогу над Брайтоном, Тоттенхем поступився Саутгемптону

1 січня 2020 Читать на русском

В рамках 21-го туру англійської Прем’єр-ліги відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2019/20, 21-й тур

Бернлі – Астон Вілла – 1:2

Голи: Вуд, 80 – Веслі, 27, Гріліш, 41

Брайтон – Челсі – 1:1

Голи: Джаханбахш, 84 – Аспілікуета, 10

Уотфорд – Вулверхемптон – 2:1

Голи: Деулофеу, 30, Дукуре, 50 – Нету, 60

Вилучення: Кабаселе, 69 (Уотфорд, червона картка)

Ньюкасл – Лестер – 0:3

Голи: Перес, 36, Меддісон, 39, Чудхурі, 87

Саутгемптон – Тоттенхем – 1:0

Гол: Інгз, 17

Вест Хем – Борнмут – 4:0

Голи: Нобл, 17, 34 (пен.), Аллє, 25, Андерсон, 66

Норвіч – Крістал Пелас – 1:1

Гол: Кантвелл, 4 – Вікхем, 87

VAR став причиною скасування голу Астон Вілли через офсайд, який неможливо помітити людським оком

Представники нижньої частини турнірної таблиці – Бернлі та Астон Вілла – відкривали 21-й тур АПЛ. Вже на 12-й хвилині забив Джек Гріліш, однак арбітр матчу взяття воріт скасував, скориставшись допомогою системи VAR. В середині першої половини гри Веслі потужним ударом вивів гостей вперед, а під кінець тайму Гріліш пострілом у дев’ятку подвоїв перевагу своєї команди. По перерві господарі перехопили ініціативу і під кінець матчу зусиллями Кріса Вуда зуміли скоротити рахунок до мінімуму, однак для прийнятного результату банально не вистачило часу.

Челсі вже на самому початку матчу вийшов вперед – Сесар Аспілікуета вдало зіграв на добиванні. Леандро Троссар мав вирівнювати рахунок у кінці тайму, однак був неточним. Матч плавно котився до мінімальної перемоги гостей, коли на 84-й хвилині гол-красень через себе забив іранський форвард Брайтона Аліреза Джаханбахш. Господарі взагалі могли вирвати перемогу у "пенсіонерів", однак Кепа Аріссабалага врятував свою команду.

Передостання команда турнірної таблиці Уотфорд приймала Вулверхемптон. До середини першого тайму "вовки" змарнували мінімум три чудові нагоди вийти вперед і, як наслідок, пропустили у свої ворота – Жерар Деулофеу ударом у нижній кут воріт відкрив рахунок у матчі. Шоковані гості так і не змогли оговтатись до кінця тайму, а по перерві пропустили вдруге: автор першого гола віддав передачу на Абдулая Дукуре, який завдяки рикошету записав своє ім’я до протоколу. Згодом Педру Нету зумів один м’яч відквитати. На 69-й хвилині арбітр, за брудний підкат, вилучив захисника господарів Крістіана Кабаселе і залишив Уотфорд у меншості. Зрештою "шершні" майстерно засушили гру і зберегли для себе переможний результат.

Лестер, скориставшись грубими помилками оборони Ньюкасла, під кінець першого тайму зумів забити двічі: спочатку Айозе Перес відзначився у воротах своєї колишньої команди, а за три хвилини з його ж передачі фантастичного удару у дев’ятку завдав Джеймс Меддісон. За три хвилини до закінчення матчу Хамза Чудхурі поставив жирну крапку у матчі.

Саутгемптон на початку зустрічі шокував Тоттенхем швидким голом – Денні Інгз майстерним ударом поцілив у кут воріт "шпор". Підопічні Жозе Моурінью прикладали титанічні зусилля, аби врятувати бодай нічию, однак рахунок так і залишився без змін.

Сусіди-невдахи турнірної таблиці – Вест Хем і Борнмут – вели боротьбу за т. зв. шість очок. Команда нашого Андрія Ярмоленка отримала напередодні нового тренера і кожен з гравців прагнув зарекомендувати себе якнайкраще. Ще до середини першого тайму господарі встигли відзначитись тричі: Марк Нобл забив з гри і з пенальті, а Себастьян Аллє ударом вдотик замкнув передачу Раяна Фредерікса. По перерві своє вагоме слово сказав Феліпе Андерсон, бездоганно прошивши воротаря з меж штрафного майданчика.

Володар останньої сходинки АПЛ Норвіч забив у ворота Крістал Пелас вже на 4-й хвилині. До кінця тайму у господарів було більше шансів забити, аніж пропустити, однак на перерву футболісти пішли за мінімального рахунку. Норвіч продовжував створювати моменти біля воріт суперника і надалі, однак бракувало влучності. Натомість чи не перший свій реальний шанс зрівняти гості реалізували за 3 хвилини до закінчення матчу: Конор Вікхем скористався передачею Вілфріда Захи і вирвав для своєї команди таку бажану нічию.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ