УКР РУС

"Боявся йти до Кварцяного": Кобахідзе – про перший шок від України і мученицькі оренди з Дніпра

5 серпня 2021 Читать на русском

Екс-хавбек Дніпра, Ворскли, Кривбаса, Арсенала та низки інших клубів Сандро Кобахідзе з теплом згадує період виступів в Україні.

"До Дніпра я приєднався на зборах в Туреччині, а коли команда прилетіла до Дніпропетровська, я був трохи шокований. Вийшов з літака, а там снігопад. На вулиці – мінус 20. Це були перші такі морози в моєму житті. Але я був щасливий. Думаю, та команда була здатна на більше. Я мало грав у Дніпрі, але завжди відчував себе частиною цього колективу. Сидів на лавці, злився, що не граю, але був щасливий бути в такому клубі. У нас був прекрасний колектив, в якому всі один одного підтримували. Я думаю, що ця команда заслуговувала постійно перебувати в числі міцних середняків європейського футболу. Ну, золота УПЛ їй не вистачило.

"Деметрадзе взяв у руки столовий ніж, хотів налякати": екс-захисник Металурга Д – про конфлікт із зірковим грузином

Оренди мене не ламали. Спочатку важко було в Кривбасі, там не все складалося з тренерами. Але потім звик і провів чимало яскравих матчів. Наступні оренди давалися, можна сказати, легше. В Арсеналі я якось розкрився, почав показувати якийсь рівень. Після цього був Луцьк. Я завжди прагнув повернутися в Дніпро, але не витримував там конкуренцію. Доводилося йти в оренду, і це було справедливо.

Чи боявся йти до Кварцяного? Ще й як боявся (посміхається). Але генеральний директор Дніпра Андрій Стеценко дав одну пораду. "Коба, ти повинен вміти закривати вуха в деяких ситуаціях, а потім виходити на поле і показувати те, що вмієш", – сказав він. Зізнаюся, у мене склалися просто чудові стосунки з Віталієм Кварцяним. Ми з ним досі добре спілкуємося, перебуваємо на зв'язку", – розповів Кобахідзе в інтерв'ю Команда№1.

"Динамо? Мій телефон просто розривався": Ніка Сітчінава вижив у війні з Росією, веде Інгулець і чекає Вернидуба