УКР РУС

Байєр розгромив Борусію М, Вольфсбург вирвав перемогу у Герти, Боруссія Д несподівано поступилась Фрайбургу

21 серпня 2021 Читать на русском

Другий тур Бундесліги у суботу продовжило шість поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 2-й тур

Бохум – Майнц – 2:0

Голи: Хольтман, 21, Польтер, 56

Герта – Вольфсбург – 1:2

Голи: Люкебакіо, 59 (пен.) – Баку, 74, Нмеча, 88

Гройтер Фюрт – Армінія – 1:1

Голи: Хргота, 49 (пен.) – Клос, 45

Вилучення: Шьопф, 68 (Армінія, друга жовта картка)

Фрайбург – Борусія Д – 2:1

Голи: Гріфо, 6, Шаллай, 53 – Кайтель, 59 (аг.)

Айнтрахт – Аугсбург – 0:0

Байєр – Борусія М – 4:0

Голи: Зоммер, 6 (аг.), Шик, 8, Діабі, 55, Амірі, 88

Нереалізований пенальті: Штіндль, 43 (Борусія М)

РБ Лейпциг з фантастичним дублем Собослая знищив Штутгарт

Бохум на власному полі приймав Майнц. Новачок Бундесліги ще до середини першого тайму повів у рахунку. Герріт Хольтман, отримавши м'яч в середині поля, здійснив божевільний забіг у штрафний майданчик гостей, попутно обігравши п'ятьох захисників, і пробив повз ноги голкіперу. Згодом господарі подвоїли свою перевагу, але VAR зафіксував гру рукою і арбітр взяття воріт скасував.

Бо Свенссон відреагував на ситуацію на полі замінами, випустивши по перерві трьох свіжих гравців. "Карнавальники" перехопили ініціативу і... знову пропустили – Себастіан Польтер після навісу головою спрямував м'яч під ліву стійку.

Герта і Вольфсбург почали забивати лише у другому таймі. Спочатку Люкебакіо ударом з пенальті вивів берлінців вперед, а згодом Баку з меж штрафного майданчика потужним ударом відправив м'яч у нижній правий кут воріт, відновивши статус-кво. За дві хвилини до завершення матчу Нмеча після вкидання з аута виявився найспритнішим в воротарському майданчику і чітким ударом приніс своїй команді три очки.

Гройтер Фюрт у першому таймі матчу з Армінією володів перевагою у всіх компонентах гри. Проте за мить до перерви примудрився пропустити гол у роздягальню: Фабіан Клос відгукнувся на навісну передачу і, вистрибнувши вище за захисників, з району одинадцятиметрової позначки головою переправив сферу повз голкіпера.

Початок другої сорокап'ятихвилинки запам'ятався пенальті, які господарі заробили за гру рукою білефельдців. Бранімір Хргота не без проблем переграв кіпера з позначки – воротар вгадав напрямок удару, але не зміг завадити голу. Згодом Армінія взагалі залишилась у меншості – Шьопф побачив перед собою другу жовту картку і поставив команду у доволі скрутне положення. Зрештою, матч так і завершився бойовою нічиєю.

Дортмундська Борусія пропустила від Фрайбурга вже на 6-й хвилині зустрічі: Вінченцо Гріфо зі штрафного майстерно закрутив м'яч у верхній кут воріт. В середині тайму обидві команди обмінялись моментами: спочатку Беллінгем головою спрямував м'яч у ліву стійку, а за мить Ву Йонг Чонгу не вистачило лічених сантиметрів, аби подвоїти рахунок.

Другий тайм знову розпочався з неприємностей для "джмелів". Фрайбург втік у стрімку контратаку, Чонг прострілив з лівого кута на Хьолера, той навісив на Шаллая і Ролланд сильно пробив у правий нижній кут воріт. Та не пройшло і п'яти хвилин як гості один гол відквитали: Беллінгем у боротьбі з Кайтелем змусив останнього помилитись і влучити у власні ворота. Марк Флеккен намагався врятувати ситуацію і навіть зачепив сферу рукою, але та все одно перетнула лінію. На більше дортмундців не вистачило.

Ще одна пара – Айнтрахт і Аугсбург – так і не змогли виявити сильнішого, розписавши безгольову нічию.

У центральному матчі дня між Байєром та менхенгладбаською Борусією Баккер міг виводити "фармацевтів" вперед вже на третій хвилині – завадила стійка, в яку влучив нідерландський захисник. За мить леверкузенцям допоміг кіпер гостей Ян Зоммер, який фактично забив у власні ворота. Не встигли "жеребці" оговтатись від шоку – як пропустили вдруге: Патрік Шик влучно пробив впритирку з лівою штангою. Наприкінці тайму у Борусії з'явився шанс скоротити рахунок з пенальті, але Ларс Штіндль не зміг переграти Лукаса Градецкі.

Флоріан Нойхаус по перерві втратив можливість засмутити вболівальників Байєра, пробивши у кількох сантиметрах над поперечиною. Господарі одразу ж покарали Борусію: Діабі після прострілу Паулінью і скидки Баккера потужним ударом увігнав сферу у дальній кут воріт. На 65-й хвилині не пощастило Шику – сфера вже вдруге влучила у стійку. За дві хвилини до завершення матчу Амірі зважився на удар зльоту – Зоммер у падінні м'яч відбив, але той від його рук зрадницьки влетів у кут воріт.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ