УКР РУС

Борусія Менхеґладбах зіграла внічию проти Вердера, втративши перевагу у два м'ячі

2 березня 2018 Читать на русском

Ґладбахська Борусія занадто рано повірила у приреченість бременського Вердера, зігравши внічию після вкрай успішного першого тайму.

Матч між ґладбаською Борусією та Вердером, не дивлячись на наявність очевидного фаворита, не міг бути нецікавим – господарі в принципі не грають нудно, а гості в минулому турі перемогли Гамбург у дербі.

Стартові хвилини почалися з атак Борусії. Вердер справлявся з ними лише до 5-ї хвилини, коли Делані прекрасним пасом розрізав власну ж оборону, вивівши одинокого Закарію один на один з голкіпером – швейцарець не схибив. 1:0.

Швидкий гол заспокоїв гладбахців, і Вердер зумів перетягнути ініціативу на свою сторону, створивши кілька небезпечних моментів біля воріт Зоммера. Тим більш прикрим був автогол Мойсандера на 33-й хвилині після рядового прострілу з правого флангу – 2:0. З огляду на ігрову форму Вердера, матч, здавалося, був закритий.

Однак, у другому таймі бременцям вдалося розвинути перевагу, яка була їх стороні до автоголу. Гладбах присів до своїх воріт і дуже рідко контратакував, повністю віддавши ініцативу Вердеру і той її реалізував. На 61-й хвилині, після подачі з кутового, Делані плечем красиво перекинув Зоммера, а на 78-й хвилині Йоханссон зрівняв рахунок у матчі. Господарі поля не змогли переломити хід зустрічі, зрештою погодившись на нічию.

Борусія Менхеґладбах втратила можливість скоротити до мінімуму відставання від зони єврокубків, залишившись на 7-й сходинці з 35 очками. Вердер після даної нічиї дещо збільшив відрив від аутсайдерів, розташувавшись на 14-й позиції з 27 очками.

Чемпіонат Німеччини 2017/18, 25 тур

Борусія М – Вердер – 2:2

Голи: Закарія, 5, Мойсандер, 33 (автогол) – Делані, 61, Йоханссон, 78