УКР РУС

Фрайбург переміг Айнтрахт і піднявся у зону ЛЧ, Вольфсбург вдома поступився Байєру: 11-й тур Бундесліги, неділя

10 листопада 2019 Читать на русском

Відбулися чергові поєдинки 11-го туру чемпіонату Німеччини. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини 2019/20, 11-й тур

Борусія М – Вердер – 3:1

Голи: Бенсебаїні, 20, Херманн, 22, 59 – Біттенкур, 90+4

Нереалізований пенальті: Классен, 52

Вилучення: Бенсебаїні, 87 (друга жовта)

Вольфсбург – Байєр – 0:2

Голи: Белларабі, 25, Паулінью, 90+6

Фрайбург – Айнтрахт – 1:0

Гол: Петерсен, 77

Вилучення: Гріфо, 90+9 – Желсон Фернандес, 77 (друга жовта), Абрахам, 90+6

Вердер приїхав у Ґладбах в статусі команди, якій вдалося п'ять останніх турів провести внічию – причому в переважній більшості випадків бременці відігрувались. Здавалося, що і сьогодні підопічні Флоріана Кофельдта дадуть бій, однак вже у середині першого тайму вони пропустили два голи за дві хвилини. Перший після подачі Бенеша зі штрафного на 20-й хвилині головою забив Бенсебаїні, а другий стався після лонгболу від центрбека та скидки від Тюрама на Херманна – Патрік спокійно перекинув голкіпера.

Вердер забив на 28-й зусиллями Осако, однак гол скасували після перегляду відеоповтору, який зафіксував у японця офсайд. Скоротити відставання у рахунку гості могли і з пенальті на 52-й хвилині, однак удар Классена з "позначки" парирував Зоммер. Загалом же Борусія домінувала, створивши низку класних моментів, що на 59-й хвилині вилилось у розгром – це Херманн увірвався на правий край штрафного й поцілив у дальній кут. Вердер зумів забити лише в компенсований час, коли вже грав у більшості – голом відзначився Біттенкур.

Вольфсбург на власному полі пропустив від Байєра вже в середині першого тайму – Карім Белларабі здійснив індивідуальний прохід і пробив з-за меж штрафного майданчика. Леверкузенці і далі створювали небезпеку біля воріт суперника, однак "вовкам" вдавалось надійно оборонятись і матч наближався до закінчення. Вже у доданий час Паулінью, який тільки вийшов на заміну, збільшив перевагу Байєра і поставив крапку у матчі.

Тур закривали матчем у Фрайбурзі, де місцева однойменна команда приймала Айнтрахт. В разі перемоги обидва колективи могли піднятися в зону ЛЧ, тож поєдинок вийшов веселим: вже на 7-й та 8-й хвилинах голкіпер гостей Реннов парирував удари з меж штрафного у виконанні Гріфо та Хьолера – Соу відповів на це влучанням у поперечину на 12-й. На 30-й же хвилині "орли" могли отримати право на пенальті, однак перегляд відеоповтору не дав франкфуртцям відзначитись з "точки"; більше того – перед свистком на перерву вони залишились у меншості через другу жовту Желсона Фернандеса.

Не дивлячись на важку ситуацію, до середини другого тайму Айнтрахт грав з Фрайбургом на рівних, створюючи небезпечні моменти – зокрема, постріл Костіча на 59-й хвилині парирував Флеккен, а Кор на 71-й з класної позиції запустив м'яч поруч зі стійкою. Покарання за марнотратство прийшло на 77-й: Гюнтер прострілив з лівого флангу, Вальдшмідт пропустив на Петерсена, а той потужно пробив у дальній кут – 1:0. Після цього почалися гойдалки з ударами під поперечини обох воріт, а також сталося вилучення Гріфо та Абрахама, але забити бодай ще один гол до 101-ї хвилини командам так і не вдалося. Фрайбург святкував мінімальну перемогу.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ