УКР РУС

Борусія М на виїзді зіграла внічию проти Майнца

1 квітня 2018 Читать на русском

Останній матч 28 туру німецької Бундесліги завершився несподіваною осічкою Ґладбаха.

Футболісти Ґладбаха істотно заборгували своїм вболівальникам, адже в останніх трьох турах їх команда не вигравала. Крім того, у разі виїзної перемоги над Майнцом Борусія могла б наблизитись до зони єврокубків на відстань шести очок, що для німецького чемпіонату не так і багато. Статус Майнца як одного з аутсайдерів дозволяв гостям вірити у легку перемогу.

Втім, не все сталося, як гадалося. Господарі віддали м'яч Боруссії, сконцентрувавшись на грі другим номером, що дозволило перестріляти ґладбахців по моментам. Перший тайм підопічні Дітера Хекінґа провели більш-менш рівно, однак у другому перевага Майнца стала зростати у геометричній прогресії: "червоно-білі" наносили набагато більше ударів, ніж Боруссія, яка за весь матч лише двічі потрапила у площину воріт. Найбільш близьким до голу Майнц був на 67-й хвилині, коли Александр Хак головою пробивав по воротам Зоммера з близької відстані голкіпер насилу перевів м'яч у перекладину!

Майнц тиснув, однак трансформувати свою перевагу у гол так і не зміг. Ґладбах же був досить пасивним та прогнозованим в атаці, тому забити його гравці також не змогли. Матч завершився сухою нічиєю 0:0.

Таким чином, Борусія набирає 37 очок та піднімається з 12 аж 9 сходинку в турнірній таблиці. Від зони єврокубків команду відділяють 8 очок. Майнц, в свою чергу, підвищив свої шанси на виживання, набравши 26 очок та наздогнавши Вольфсбург, який йде на 15 позиції. Кельн та Гамбург відстають на 6 та 7 очок відповідно.

Чемпіонат Німеччини, 28 тур

Майнц Борусія М 0:0