УКР РУС

"Борусія" Д розійшлась миром з "Ліверпулем", а "Севілья" Коноплянки перемогла на виїзді "Атлетік"

8 квітня 2016 Читать на русском

У перших матчах 1/4 фіналу Ліги Європи перемогу здобули "Вільяреал" та "Севілья", а протистояння імені Юргена Клоппа сильнішого не виявило.

Матч у Дортмунді безперечно був центральним протистоянням ігрового дня Ліги Європи. У першому таймі ініціативою володіли господарі, постійно здійснюючи тиск на ворота суперника. Проте "Ліверпуль" скористався помилкою захисників німецького клубу і зумів повести у рахунку. Після пасу Мілнера голом відзначився Дівок Оріджі. Пропустивши першими, "джмелі" ще більше насіли на ворожі ворота, але під завісу першої половини гри могли отримати і другий м`яч у сітку своїх воріт: знову Оріджі міг засмутити Вайденфелєра, однак цього разу німецький голкіпер виручив свою команду.

Одразу по перерві "Борусія" зуміла зрівняти рахунок завдяки голу Хуммельса після розіграшу кутового Мхітаряном. "Ліверпуль" хотів миттєво знову вийти вперед, але знову відмінно зіграв досвічений воротар господарів. Далі гра увійшла в спокійне русло, жодна з команд сильно події не форсувала, тому все вирішиться у другому матчі.

На стадіоні "Сан Мамес" зустрілись дві іспанські команди. Перший тайм "Атлетік" та "Севілья" провели у рівній боротьбі. Проте вже на початку другої половини зустрічі команди обмінялись результативними атаками. Спершу Адуріс відгукнувся на передачу Муніаїна, а згодом Колодзейчак скористався помилкою захисників та воротаря баскського колективу і зрівняв рахунок. Результативна нічия на чужому полі була б непоганим результатом, але Іборра був іншої думки, і на 83 хвилині подарував своїй команді гостьову перемогу - 1:2.

У ще одному матчі "Вільяреал" прогнозовано переміг чеську "Спарту". Дубль на рахунку конголезького форварда Бакамбу. Але певні проблеми чеська команда таки створила господарям: на останній хвилині компенсованого арбітром часу до першого тайму Брабец відквитав один гол, що істотно поліпшує шанси "Спарти" на загальний успіх.

Ліга Європи, 1/4 фіналу. Перші матчі

"Борусія" Д - "Ліверпуль" - 1:1

Голи: Хуммельс, 48 - Оріджі, 36

"Вільяреал" - "Спарта" - 2:1

Голи: Бакамбу, 3, 63 - Брабец, 45+4

"Атлетік" - "Севілья" - 1:2

Голи: Адуріс, 48 - Колодзейчак, 56, Іборра, 84