УКР РУС

РБ Лейпциг наздогнав Баварію у топ-3, Борусія Д залишилась поза зоною Ліги чемпіонів, Бохум несподівано розгромив Уніонlight

16 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу 16-й тур чемпіонату Німеччини продовжили декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 15-й тур

Аугсбург – Борусія Д – 1:1

Голи: Деміровіч, 23 – Мален, 35

Бохум – Уніон Берлін – 3:0

Голи: Асано, 45+5, Пасієнсія, 54, Штогер, 78 (п.)

Дармштадт – Вольфсбург – 0:1

Гол: Майєр, 63

Вилучення: Лакруа, 27 (Вольфсбург, червона картка)

Майнц – Хайденхайм – 0:1

Гол: Пірінгер, 12

РБ Лейпциг – Хоффенхайм – 3:1

Голи: Клостерман, 34, Форсберг, 71, Сімакан, 74 – Кабак, 42

Борусія М розписала бойову нічию з Вердером – фанати Ґладбаха влаштували шоколадний протест

Аугсбург пригальмував Борусію Д, розписавши з нею бойову нічию. Деміровіч в середині тайму шокував "джмелів" індивідуальним проходом, але ще до перерви Мален відновив статус-кво. Здавалось, що черговий гол від гостей лише питання часу, але баварці вистояли і відібрали у команди Едіна Терзіча дорогоцінні два очки. Борусія залишилась п'ятою – відстань від Байєра становить вже 10 пунктів.

Бохум на своєму полі несподівано розгромив Уніон. У берлінців після приходу нового тренера, здавалось, все почало налагоджуватись. Щобільше, підопічні Б'єліци на тижні ледь не відібрали очки у Реала у Лізі чемпіонів, поступившись лише на останніх хвилинах 2:3. Цього разу берлінці голів не забивали, пропустивши натомість три сухих м'ячі. Поразка знову опустила їх у зону вильоту, а Бохум вискочив вже на тринадцяту сходинку.

Ще два матчі завершились з однаковим рахунком 0:1. Вольфсбург на виїзді дотис Дармштадт, при цьому зробивши це у меншості – півтора тайми "вовки" грали удесятьох. Майнц поступився новачку Хайденхайму і... піднявся на 17-ту сходинку – все завдяки фіаско Дармштадта у паралельній зустрічі.

В останній грі дня РБ Лейпциг перестріляв Хоффенхайм. Ще до перерви команди обмінялись голами, а в середині другого тайму "бики" протягом двох хвилин зняли питання щодо переможця і піднялись у топ-3 Бундесліги, набравши однакову кількість очок з Баварією (по 32). Хоффенхайм з 23 пунктами залишився шостим.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ